Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Αφιέρωμα στο Θ. Αγγελόπουλο από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Ν. Υόρκης

Αφιέρωμα στη μνήμη του κορυφαίου, σε παγκόσμιο επίπεδο, Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, διοργανώνει το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με την Ακαδημία Κινηματογράφου (New York Film Academy) και το «Cineaste Magazine».

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, θα γίνει αναφορά στη ζωή, το έργο του Αγγελόπουλου, αλλά και το μέγεθος της απώλειας για την 7η Τέχνη. Επίσης, θα προβληθεί η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του «Αναπαράσταση», γυρισμένη το 1970.

Την προβολή θα προλογίσει ο Dan Georgakas, συντάκτης του περιοδικού «Cineaste Μagazine» και σύμβουλος του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης (New York Greek Film Festival). Ο ομογενής δημοσιογράφος συνέταξε και το πρόσφατο τεύχος του «Journal of the Hellenic Diaspora», αφιερωμένο στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Στην ανακοίνωση του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Νέας Υόρκης, γίνεται επίσης αναφορά- μεταξύ άλλων- στα όσα είχε πει ο Αμερικανός κριτικός κινηματογράφου Μάικλ Γουίλμινγκτον για το Θόδωρο Αγγελόπουλο, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει ως «ένα από τα μεγάλα, άλυτα μυστήρια του κινηματογράφου, έναν από αυτούς τους κινηματογραφιστές όπως ο Ταρκόφσκι, ο Μιζογκούτσι ή ο Γιαζουχίρο Όζου, που 'υφαίνουν' ένα μεγάλο μέρος της σταδιοδρομίας τους μακριά από τον αμερικανικό κινηματογράφο ώσπου να ξεσπάσουν πάνω μας με όλη τους τη δύναμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...