Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Έξι ομογενείς στη λίστα Forbes

Με συνολική περιουσία που ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια, έξι ομογενείς φιγουράρουν στη λίστα του περιοδικού Forbes. Τα … δικά μας παιδιά, «στριμώχνονται» στον ετήσιο κατάλογο των 400 πιο πλούσιων Αμερικανών πολιτών.

Πρώτος από πλευράς των ομογενών, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, είναι ο ελληνο-ιταλικής καταγωγής John Paul Dejoria , στην 92η θέση, με περιουσία στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο 68χρονος Dejoria είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά, και διαμένει στο Όστιν του Τέξας.

Μεγάλο μέρος των ετήσιων εσόδων του αντλεί από την εταιρεία του, «John Paul Mitchell Systems», που παρασκευάζει προϊόντα για τον καλλωπισμό των μαλλιών.

Στην 132η θέση είναι ο καταγόμενος από την Νίσυρο Τζον Κατσιματίδης, με περιουσία που ανέρχεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ομογενής κροίσος ζει στη Νέα Υόρκη και αντλεί τον πλούτο του κυρίως από την εταιρεία του «Red Apple Group», που ελέγχει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Νέας Υόρκης. Μεγάλο μέρος των εσόδων του, εξάλλου, προέρχονται και από επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας.

Ο επόμενος στον κατάλογο του «Forbes» ομογενής, στην 239η θέση, είναι ο Jim Davis, ιδιοκτήτης της εταιρείας αθλητικών ειδών «New Balance», με περιουσία στα 2.1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην 250η θέση βρίσκεται ο Michael Jaharis, με προσωπική περιουσία 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια, από τις πλούσιες δραστηριότητές του στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας. Στην ίδια θέση, εξάλλου, είναι και ο ομογενής George Argyros, με έδρα το Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνιας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κτηματομεσιτικό τομέα, με περιουσία επίσης 1,9 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η παρουσία των ομογενών στον φετινό κατάλογο των 400 πιο πλούσιων Αμερικανών ολοκληρώνεται με τον 66χρονο Dean Mitropoulos , από το Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ. Ο Μητρόπουλος βρίσκεται στην 360η θέση, με προσωπική περιουσία ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...