Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

22.000 Έλληνες μετανάστευσαν το 2012 στη Γερμανία κι έχει και συνέχεια!


Μόνο το 2012 μετανάστευσαν στη Γερμανία 22.000 Έλληνες (για την ακρίβεια 21.970), ενώ το κύμα μετανάστευσης συνεχίζεται αμείωτο και το 2013. Αποκαλυπτική είναι η...
Ελληνίδα εισηγήτρια-σύμβουλος Κοινωνικής Ένταξης και Διαπολιτισμικότητας στη Διακονία Ρηνανίας-Βεστφαλίας-Λίππε Ιωάννα Ζαχαράκη.


Σημειώνει ότι "έρχονται νέοι και νέες, απόφοιτοι ανωτέρων και ανωτάτων σχολών. Μια άλλη μερίδα αποτελούν άτομα που ήταν παλιά στη Γερμανία ή που έχουν συγγενείς στη Γερμανία. Πρόκειται για άτομα, που έχασαν στην Ελλάδα την εργασία τους. Αντιπροσωπεύονται όλες οι ηλικίες, ως επί το πλείστον πρόκειται για παραγωγικές ηλικίες". Και προσθέτει: "Σε σύγκριση με παλαιότερα, που μετανάστευαν ως επί το πλείστον ανειδίκευτοι εργάτες, συναντούμε τώρα ένα ειδικευμένο δυναμικό, που δυστυχώς εγκαταλείπει λόγω οικονομικής κρίσης την Ελλάδα". Επισημαίνει τέλος ότι "πρέπει να γνωρίζουμε, ότι για κανέναν η κατάσταση στη Γερμανία δεν είναι εύκολη. Πέρα από το ότι πρέπει να κατέχει κανείς ποολύ καλά τη γερμανική γλώσσα και να έχει αρκετά προσόντα, σημειώνω ότιένα επιπλέον εμπόδιο είναι, σε μερικές περιπτώσεις, η άσχημη δημόσιαεικόνα της επίκαιρης κατάστασης στην Ελλάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...