Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013

Καναδάς: Κοσμοσυρροή για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Παναγίτσα του Μόντρεαλ

Οι πιστοί κατά δεκάδες απέτισαν ευλαβικά τον σεβασμό και τη λατρεία τους στη Θεομήτορα, ενώ πλήθος κόσμου ακολούθησε τη λιτάνευση της εικόνας, σε κλίμα κατάνυξης

Χιλιάδες Έλληνες πλημμύρισαν την εκκλησία της Παναγίτσας του Πάρκ Εξτένσιον χθες βράδυ για να προσκυνήσουν την εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου κατά τον αρχιερατικό εσπερινό, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Καναδά Σωτήριος, συνοδευόμενος από τον αρχιερατικό προϊστάμενο του ναού Νικόλαο Παπαγεωργίου και το ελληνορθόδοξο ιερατείο του Μοντρεάλ.

Οι πιστοί κατά δεκάδες απέτισαν ευλαβικά τον σεβασμό και τη λατρεία τους στη Θεομήτορα, ενώ πλήθος κόσμου ακολούθησε τη λιτάνευση της εικόνας, σε κλίμα κατάνυξης.

Ο μητροπολίτης Καναδά μετέφερε στους πιστούς τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ο οποίος είχε επισκεφθεί τον ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου και του Ευαγγελισμού στην περιοχή του Πάρκ Εξτένσιον, διατηρώντας ζωντανές αναμνήσεις από τον λαό του Μόντρεαλ. Ο κ. Σωτήριος σημείωσε επίσης ότι τα βλέμματα όλων είναι στραμένα στην Ελλάδα των δυσκολιών και των προβλημάτων.

Στον εσπερινό παραβρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος του Μόντρεαλ Ντενί Κοντέρ, οι δημοτικές σύμβουλοι Μάιρη Ντέρος και Ελεν Φωτόπουλος, ο βουλευτής του Κεμπέκ Τζέρρυ Σκλαβούνος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νικόλας Παγώνης, οι πρώην πρόεδροι Δημήτρης Μανωλάκος και Βασίλης Κατσαμπάνης και άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι της ελληνικής ομογένειας.

Σήμερα, 15 Αυγούστου, η Κοίμηση της Θεοτόκου θα γιορτασθεί με λαμπρότητα σε όλες τις πόλεις του Καναδά, όπου υπάρχουν Ελληνορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια αφιερωμένες στην Θεομήτορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...