Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Καναδάς: Μεγάλη παρέλαση για την 25η Μαρτίου


Χιλιάδες κόσμος βρέθηκε στην ελληνοκρατούμενη λεωφόρο Ντάνφορθ κρατώντας τις σημαίες της Ελλάδας και του Καναδά και φωνάζοντας συνθήματα «Ζήτω η Ελλάδα» στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. 

Πιο συγκεκριμένα, στην παρέλαση συμμετείχαν νέοι από τους φοιτητικούς και εθνικοτοπικούς συλλόγους και τα Ελληνικά σχολεία, ενώ η συμμετοχή υπήρξε μεγάλη και γεμάτη θέρμη, καθώς οι Ελληνες του Τορόντο γιόρτασαν την επέτειο της Επανάστασης του ’21 με εκατοντάδες παρατηρητές πλημμύρισαν τα πεζοδρόμια.

Μάλιστα, στη συνέχεια, ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου έψαλε δέηση υπέρ των πεσόντων ηρώων του 1821 ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος της Μητρόπολης Τορόντο. “Ολοι οι περευρισκόμενοι κατέληξαν στην Παμμακεδονική Ενωση για την παραδοσιακή δεξίωση.

Επίσης, στο γκαλά της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο με το οποίο ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε η νεοεκλεγείσα πρωθυπουργός Κάθλιν Γουίν τιμώντας, με την παρουσία της, τον Ελληνισμό του Τορόντο και την ιστορία του.

Τέλος, η νέα πρωθυπουργός του Οντάριο στο μήνυμά της για την Εθνική Επέτειο της Ελλάδας τόνισε πως οι Έλληνες στο Οντάριο έδειξαν τις αρετές των προγόνων τους, κουράγιο, δύναμη, επιμονή κατορθώνοντας να εμπλουτίσουν τη ζωή του τόπου με τη μετανάστευσή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...