Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

O Ελληνισμός της Μελβούρνης την 25η Μαρτίου


Χιλιάδες ομογενείς κατέκλυσαν το Μνημείο Πεσόντων της Μελβούρνης, το Σάββατο, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου. Συνολικά 63 σχολεία και ομογενειακοί οργανισμοί πήραν μέρος στην παρέλαση. 

Κατά την παράδοση της ομογένειας η μαθητιώσα νεολαία έδωσε τόνο, χρώμα και ζωντάνια στην εκδήλωση. Τα παιδιά απέσπασαν και φέτος τα ηχηρά χειροκροτήματα του κοινού και διαβεβαίωσαν ότι η παράδοση περνά σε ασφαλή χέρια.

Τον χαιρετισμό της ημέρας έλαβαν οι Επίσκοποι, Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και Μηλιτουπόλεως κ. Ιάκωβος, ο Νίκος Κότσιρας, υπουργός Πολυπολιτισμού και Υπηκοότητας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, αντιπρόσωπος του πολιτειακού πρωθυπουργού κ. Denis Napthine, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία Χαράλαμπος Δαφαράνος, ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης Ντάνιελ Άντριους, η Μαρία Βαμβακινού, αντιπρόσωπος της πρωθυπουργού Γκίλαρντ, η Σόφι Μιράμπελα, σκιώδης υπουργός Βιομηχανίας, Επιστημών και Ευρεσιτεχνίας, αντιπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι Αμποτ, η γερουσιαστής Τζένη Μικάκου, σκιώδης υφυπουργός Τρίτης Ηλικίας, βοηθός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε Θέματα Νέας Γενιάς και Νομικής Στήριξης των Νέων και άλλοι.
Στις ομιλίες τους οι προσκεκλημένοι υπογράμμισαν τη διπλή σημασία, εθνική και θρησκευτική, της ημέρας για τον απανταχού Ελληνισμό και εξήραν την «προσήλωση των Ελλήνων στην ιστορία και τις παραδόσεις τους, καθώς και το ενδιαφέρον των νέων γενεών Ελληνοαυστραλών την ιστορία και τις παραδόσεις της πατρίδας των γενών και των προγόνων τους».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...