Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Βερολίνο: Συγκέντρωση συμπαράστασης στην ΕΡΤ



Περίπου 150 πολίτες του Βερολίνου (Έλληνες και μη) διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στο Ελληνικό Προξενείο Βερολίνου σήμερα για το κλείσιμο της ΕΡΤ.



Το κείμενο που διαβάστηκε:
Γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το κλείσιμο της ΕΡΤ

- Η ΕΡΤ δεν είναι απλώς δυο-τρία τηλεοπτικά κανάλια. Μεταξύ άλλων η ΕΡΤ είναι ένα πλήθος ραδιοφωνικών σταθμών, μια (από τις λίγες στην Ελλάδα) συμφωνική ορχήστρα, ποικίλα μουσικά σύνολα, το αρχείο ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, ο μοναδικός πομπός που φτάνει σ' όλες τις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας και στο εξωτερικό και πολλά άλλα. Από την Τρίτη 11/6/2013 δεν υπάρχει τίποτα από αυτά. Σήμερα Τετάρτη 12/6/2013 η Κρατική Ορχήστρα ανακοίνωσε την ακύρωση της συναυλίας της 14ης Ιούνη, καθώς σ' αυτήν θα έπαιρνε μέρος η Χορωδία της ΕΡΤ, η οποία όμως πλέον δεν υφίσταται.

- Η ΕΡΤ αποτελεί μοναδικό παράγοντα Παιδείας και Πολιτισμού στο ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό πεδίο. Προσφέρει ένα αναντικατάστατο πολιτιστικό προϊόν.

- Η ΕΡΤ δεν είναι τα 100 καλοπληρωμένα στελέχη της. Αυτά ούτως ή άλλως δεν κινδυνεύουν - θα συνεχίσουν να αμοίβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό σε άλλες θέσεις. Η ΕΡΤ είναι χιλιάδες δημοσιογράφοι, τεχνικοί, καλλιτέχνες κλπ. Μέσα σε μία νύχτα, εντελώς απροειδοποίητα, έμειναν άνεργοι περίπου 3.000 εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

- Μέσα σε έναν χρόνο είναι η 19η φορά που η Κυβέρνηση εκδίδει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι π.ν.π. νομιμοποιούνται μόνο “σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικώς επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης". Αυτήν την φορά η ΝΔ προχώρησε πραξικοπηματικά στην βίαιη επιβολή μιας απόφασης με την οποία δεν συμφώνησαν καν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν μπορεί να περάσει. Αν δεν τους σταματήσουμε, αύριο θα κλείσει ο ΟΚΑΝΑ, τα ΔΗΠΕΘΕ, οι δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία κι ό,τι άλλο θεωρεί η Κυβέρνηση "περιττό και απίστευτα δαπανηρό".

Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε μέχρι να αποσυρθεί η απόφαση. Μας αφορά όλους.

Από κει και πέρα, δείτε το ψήφισμα της κοινότητας Βερολίνου και την ανακοίνωση της κοινότητας Κάρλσφελντ

Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

Ψήφισμα καταγγελίας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ
11.06.2013
Την Τρίτη 11 Ιουνίου δημοσιεύτηκε η απαράδεκτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δίνει το δικαίωμα σε υπουργούς να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ή κλείσιμο φορέων του δημοσίου. Mια πράξη που εκδόθηκε και εφαρμόστηκε με τρόπο που δεν συνάδει με καμία δημοκρατική παράδοση.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η πρώτη εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου θα είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ από τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας. Το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σήμα έχει πέσει εξαφανίζοντας σε μία νύχτα έναν ιστορικό πολιτιστικό φορέα αναντικατάστατο στο ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο (βλ. μεταξύ άλλων Συμφωνική Ορχήστρα και Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, αρχείο κλπ). Επιπλέον η δορυφορική ΕΡΤ αποτελούσε για εμάς, τους απόδημους Έλληνες
μοναδικό δίαυλο επικοινωνίας μας με την Ελλάδα.
Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου καταγγέλλει την κυβέρνηση που σε μια ακόμα απόδειξη της αντεργατικής και αντιλαϊκής της κατεύθυνσης, δρομολογεί απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο. Το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων θα φέρει νέο
χτύπημα στη λαϊκή οικογένεια.
Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά και σε κάθε άλλο οργανισμό και φορέα του δημοσίου που μέσα στην Κρίση, αντί να αναδιοργανωθεί και να ενδυναμωθεί, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός λαού που δοκιμάζεται, καταλήγει στην διάλυση. Είμαστε στο πλευρό σας! Αυτή η πολιτική που σας καταδικάζει στην ανεργία χρειάζεται οργανωμένη απάντηση, από κοινού με τους εργαζόμενους από άλλους κλάδους, από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΛΣΦΕΛΝΤ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Ο Θάνατος της ΕΡΤ από την Κυβέρνηση.
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
Η εκλεγμένη Δημοκρατικά Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά στην πατρίδα μας, παίρνοντας μαθήματα από την επίσης Δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση του κ. Ερντογκάν της Τουρκίας, Αποφάσισε και Διέταξε με Δικτακτορικό διάταγμα και Φασιστική νοοτροπία το κλείσιμο του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ κρατικού καναλιού στην Ελλάδα, την ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ που ειδικά για εμάς τους Μετανάστες ήταν ο συνδετικός κρίκος, ο Ομφάλιος Λώρος με την πατρίδα μας, εκτελέστηκε από την Κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά.
Η ΕΡΤ που μας μεγάλωσε και μας κράτησε συντροφιά από τότε που γεννηθήκαμε, γεμίζοντας τα σπίτια μας, με εικόνα και ήχο από τα βουνά, τον κάμπο και την θάλλασσα της Πατρίδας, έπαψε να λάμπει από χθές! Η ΕΡΤ που μας μετέδωσε όλα αυτά τα χρόνια, τα μεγάλα Ιστορικά, Πολιτικά και Αθλητικά γεγονότα, έπαψε με Υπουργική Δικτακτορική απόφαση να ζεί.
Η ΕΡΤ που ήταν για μας μια αχτίδα φωτός, για ένα λαό που μέσα στα βάσανα που περνάει, είναι αναγκασμένος να ξεχνιέται με υποβαθμισμένες Τούρκικες Σειρές της Ιδιωτικής Τηλεόρασης των Καναλαρχών που στηρίζονται από τον Δημοκρατικά εκλεγμένο Δικτάκτορα Πρωθυπουργό
της Ελλάδας κ. Σαμαράς ΝΔ, με τη στήριξη του ΠΑνελλήνιουΣΟΚ & τηςΔΗΜαγωγικής ΑΡιστεράς, αναγκάσθηκε με την βοήθεια των ΜΑΤ και της Αστυνομίας, να κατεβάσει διακόπτες στης 11.06.2013 και ώρα 23:45!
Η ΕΡΤ είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και Πολιτιστική Κληρονομιά των Ελλήνων. Η Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση των παιδιών μας είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και τα Ελληνικά Σχολεία στη Γερμανία είναι κληρονομιά και παρακαταθήκη στην νέα γενιά.
Η Δημοκρατικά εκλεγμένη μειοψηφική Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ καταργεί, με Δικτακτορικά Διατάγματα τη Δημοκρατία, στη χώρα της Δημοκρατίας&τουΠολιτισμού!Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, είναι καιρός να σηκώσουμε την εθνική μας περηφάνια και να αντισταθούμε, ενάντια στο Νέο τρόπο Δικτακτορίας που εξαπλώνεται στους λαούς της Ευρώπης, από την
Τουρκία μέχρι την Πορτογαλία .
Είναι καιρός να αντισταθούμε ενάντια στις πουλημένες Κυβερνήσεις και ενάντια σε αυτούς που με τις πράξεις τους, στηρίζουν αυτές τις επιλογές και τους υπηρετούν, ενάντια στα συμφέροντα των Ελλήνων, στην Ελλάδα, στη Γερμανία και οπουδήποτε.
Εµείς οι Έλληνες Μετανάστες, στηρίζουμε τους αγώνες όλων των εργαζόμενων στην Ελλάδα, Εμείς στηρίζουμε το κρατικό κανάλι, τη δική µας ΕΡΤ, και δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε ενάντια στην Νέου Τύπου Δημοκρατικά καλυμένη, Δικτακτορία τους!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !
Εµείς λέμε:
ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΣΕΙ!!
Για την
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΛΣΦΕΛΝΤ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Ο Πρόεδρος                                 Ο Γραμματέας
Μπαλογιάννης Παναγιώτης         Κρίκης Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...