Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ελληνες, Τούρκοι και Βραζιλιάνοι ένωσαν τις φωνές τους σε διαδήλωση στη Νέα Υόρκη

Το πλάνο καταστροφής του πάρκου Γκεζί στην Τουρκία. Η αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων για τα ΜΜΜ στη Βραζιλία. Το κλείσιμο της ΕΡΤ στην Ελλάδα. Ολα ήταν περιστατικά που προκάλεσαν την αντίδραση του κόσμου. Στις δύο πρώτες χώρες βέβαια με μεγαλύτερη ένταση και πολυήμερες διαδηλώσεις και αντιδράσεις. Εστω κι αν βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους, άνθρωποι αυτών των εθνικοτήτων ένωσαν τις φωνές τους σε μία κοινή διαμαρτυρία στη Ν. Υόρκη.

Περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ζουκότι του Μανχάταν φωνάζοντας συνθήματα όπως «Είμαστε ο λαός, είμαστε δυνατοί, δεν θα ηττηθούμε» αλλά και «Αυτό είναι μόνο η αρχή, η αντίσταση συνεχίζεται».

Οπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η Hurriyet, στη διαμαρτυρία υπήρχε ομάδα με το όνομα «Ελληνο-τουρκική Αλληλεγγύη» που κρατούσε πανό δηλώνοντας κοινή αντίσταση, ενώ κάποιοι Αμερικανοί και τουρίστες έδειχναν τη δική τους στήριξη στις διαδηλώσεις. Η ομάδα διαλύθηκε ειρηνικά, αφού πρώτα οι διαμαρτυρόμενοι πόζαραν για τον Τύπο με τις σημαίες και τα πανό τους.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει συνδέσει τις διαμαρτυρίες για το πάρκο Γκεζί με τις πορείες στη Βραζιλία, όταν δήλωσε το Σάββατο πως αποτελούν τον ίδιο κίνδυνο για τις χώρες τους.

«Είναι η ίδια υπόθεση. Τα σύμβολα, τα πανό, το Twitter και τα διεθνή μέσα το αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο. Θα κάνουν ότι μπορούν για να πετύχουν αυτό που δεν κατάφεραν στην Τουρκία», είπε ο Ερντογάν.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...