Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σοφία Κάπελας, η Ελληνίδα της διασποράς που βάζει τα... γυαλιά στην EBU για το κλείσιμο της ΕΡΤ

European Broadcasting Union
European Broadcasting Union (Photo credit: Wikipedia)
Την ιδέα αρχικά την είχε μια Ελληνίδα της διασποράς, η Σοφία Κάπελας που ζει στον Καναδά. Ξεκίνησε, λοιπόν, προσπάθεια να συγκεντρωθούν υπογραφές για να μην κλείσει η ΕΡΤ. Την πρωτοβουλία της ακολούθησε δύο μέρες αργότερα και η EBU.

Μέσω της ίδιας διαδικτυακής πλατφόρμας avaaz.com.

Η ατομική ενέργεια της Ελληνίδας, πάντως, έχει βρει μεγαλύτερη ανταπόκριση καθώς το δικό της αίτημα έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει πάνω από 26.000 υπογραφές, ενώ αυτό της EBU ως τώρα δεν έχει ξεπεράσει τις 5.000 υπογραφές.

Το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ενωσης συνοδεύεται από το εξής κείμενο: «Εμείς, η κοινή γνώμη και οι υποστηρικτές των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, συντασσόμαστε με την European Broadcasting Union (EBU) και εκφράζουμε την προφανή αποδοκιμασία μας για την ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης την Τρίτη 11 Ιουνίου να κλείσει άμεσα την ΕΡΤ.

Αυτή η αντιδημοκρατική και αντιεπαγγελματική ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης υποσκάπτει την παρουσία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα και την ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό καλούμε τον Eλληνα πρωθυπουργό να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση, επιτρέποντας στην ΕΡΤ να βγει ξανά στον αέρα στην Ελλάδα.

«Εμείς στην EBU πιστεύουμε ότι η ύπαρξη των δημόσιων μέσων ενημέρωσης και η ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση βρίσκεται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών και επομένως κάθε ακραία αλλαγή στο σύστημα της δημόσιας ενημέρωσης θα πρέπει να αποφασίζεται μόνο μετά από έναν ανοιχτό διάλογο και συζήτηση στο Κοινοβούλιο και όχι με μια απλή συμφωνία δύο υπουργών.

Τα δημόσια μέσα ενημέρωσης είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες των δημοκρατικών και πλουραλιστικών κοινωνιών στην Ευρώπη».

Αν θέλετε να υπογράψετε στην προσπάθεια της Σοφίας μπείτε εδώ

Αν θέλετε να υπογράψετε στην προσπάθεια της EBU μπείτε εδώ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...