Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

«Είναι δυνατόν η σορός της Ελληνίδας να παραμένει στη Ν. Αφρική ελλείψει κονδυλίων ;»


Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση αναφορικά με... τη μεταθανάτιο «περιπέτεια» Εκπαιδευτικής Συμβούλου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Νότιο Αφρική, η σορός της οποίας παραμένει εκεί, ελλείψει κονδυλίων των Υπουργείων Παιδείας και Εξωτερικών:

«Με ιδιαίτερη λύπη, οργή και αγανάκτηση, πληροφορήθηκα (χωρίς να έχει διαψευστεί η είδηση) ότι η Εκπαιδευτική Σύμβουλος της Πρεσβείας μας στη Νότιο Αφρική, που βρέθηκε νεκρή στην εκεί κατοικία της, κινδυνεύει να μην έλθει για ταφή στην Ελλάδα, αφού η Ελληνική Πρεσβεία στη Νότιο Αφρική δηλώνει ότι «δεν έχει χρήματα», ενώ η Ελληνική Κοινότητα στη Νότιο Αφρική, σε παρέμβασή της προς το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας, δεν βρήκε καμία απολύτως ανταπόκριση στην προσπάθειά της να επωμισθεί η ίδια τα έξοδα και να αναθέσει τη σχετική εργολαβία.

Αντ’ αυτού, της υπεδείχθη να αποταθεί στον καταρρέοντα Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), με την ελπίδα ότι εκεί «θα βρεθεί η άκρη»!

Η πλήρης εφαρμογή των όρων των μνημονίων, έχουν μετατρέψει σε πολύ δύσκολη, έως εφιαλτική, την εκτέλεση των καθηκόντων και την επιβίωση των διπλωματικών μας υπαλλήλων, οι οποίοι ως φαίνεται, δεν έχουν καν το δικαίωμα να...αποβιώσουν στην αλλοδαπή!

Η διεθνής ξεφτίλα της Ελλάδας του 2013, δεν έχει όρια.

Αναμένω από τον Υπουργό Εξωτερικών Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, να λάβουν άμεσα μέτρα, προκειμένου να επιστρέψει το νεκρό σώμα της Εκπαιδευτικής Συμβούλου μας στη Νότια Αφρική για ταφή στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...