Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Κλείνει το Ημερήσιο σχολείο Αγ. Δημητρίου Τζαμέικα Νέας Υόρκης…

Κλείνει το Ελληνικό Ημερήσιο Σχολείο της κοινότητας Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα Νέας Υόρκης, έπειτα από μισό αιώνα παρουσίας και προσφοράς στην Ελληνική Παιδεία. Η απόφαση λήφθηκε στη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2013 στην οποία ψήφισαν 30 μέλη της κοινότητας να κλείσει το σχολείο, 14 ψήφισαν να παραμείνει ανοικτό και 3 έριξαν λευκό.

Υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για το τέταρτο Ημερήσιο Σχολείο που κλείνει στη Νέα Υόρκη τα τελευταία λίγα χρόνια. Προηγήθηκαν της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Μπρούκλιν, το κτήριο του οποίου στη συνέχεια νοικιάστηκε και λειτουργεί σήμερα ως ανεξάρτητο σχολείο τσάρτερ, ακολούθησε της κοινότητας των Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορόνα, στη συνέχεια των Τριών Ιεραρχών του Μπρούκλιν και τώρα του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα.

Τονίζεται ότι το σχολείο κλείνει εν γνώσει της Αρχιεπισκοπής, του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και του Γραφείου Παιδείας, όπως αποκάλυψε σε τηλεφωνική του συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Κωνσταντίνος Καλογρίδης..
(Πηγή: ekirikas)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...