Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ελληνας πέρασε 16 χρόνια στη φυλακή στις ΗΠΑ ενώ ήταν αθώος – Ο 72χρονος αφέθηκε ελεύθερος

Με δάκρυα στα μάτια αντίκρισε για πρώτη φορά έπειτα από 16 χρόνια το φως του ήλιου ως ελεύθερος άνθρωπος. Ηταν το μόνο που επιθυμούσε άλλωστε. Ο 72χρονος Γιώργος Σουλιώτης από το Μοντέστο της Καλιφόρνια κατάφερε να αποδείξει την αθωότητά του και να αποφυλακιστεί έπειτα από μακρά δικαστική μάχη.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, ο ομογενής είχε καταδικαστεί σε ισόβια χωρίς αναστολή για φόνο και εμπρησμό. Το σπίτι το οποίο νοίκιαζε έπιασε φωτιά το 1997, προκαλώντας το θάνατο μίας 31χρονης και των δύο της παιδιών. Υπόθεση για την οποία η κατηγορούσα αρχή είχε ζητήσει τη θανατική ποινή.

Ομως στο ομοσπονδιακό δικαστήριο ανατράπηκαν τα στοιχεία που είχαν οδηγήσει στην καταδίκη του κ. Σουλιώτη, ενώ κρίθηκε ως αναξιόπιστος ο αυτόπτης μάρτυρας, η κατάθεση του οποίου είχε παίξει σημαντικό ρόλο. Προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, ο ομογενής δήλωσε ότι δεν αμφισβητεί τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, καθώς δεν είχε φροντίσει για την τοποθέτηση ανιχνευτών καπνού στο σπίτι το οποίο νοίκιαζε στα θύματα. Αυτό επισύρει ποινή 6 ετών φυλάκισης, ενώ εάν δεν προχωρούσε σε αυτή την κίνηση θα περνούσε από νέα δίκη που θα μπορούσε να κρατήσει χρόνια.

Βγαίνοντας από τη φυλακή, ο 72χρονος αγκάλιασε την οικογένεια του κλαίγοντας και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήθελε μόνο να δει τον ήλιο.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...