Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Nέα διανομή τροφίμων από Hellenic Relief Foundation

Φωτο: Σταύρος Τσακιρίδης
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουλίου η καθιερωμένη μηνιαία διανομή τροφίμων από το ίδρυμα Ελληνικής συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation) σε 430 άπορες οικογένειες.

Η διανομή έγινε στο πρατήριο που χρησιμοποιεί το ίδρυμα στα Πετράλωνα με τη βοήθεια εθελοντριών του Συλλόγου των φίλων των αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Eίναι επίσης παρήγορο ότι κάθε μήνα, σε κάθε διανομή, υπάρχει και μία μεγάλη εταιρεία που ενισχύει την προσπάθεια με επιπρόσθετα προϊόντα. Αυτή τη φορά ήταν η εταιρεία Research Now, συνεργάτες της οποίας ήταν παρόντες στη διανομή.

Ως γνωστόν, το Hellenic Relief Foundation που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012 αγοράζει τρόφιμα στην Ελλάδα με χρήματα που συγκεντρώνονται από ομογενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι σήμερα έχουν διανεμηθεί πάνω από 100 τόνοι τροφίμων και άλλων ειδών καθημερινής χρήσης, ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη και αποδεικνύοντας έτσι ότι το Ιδρυμα μετατρέπεται σε μόνιμο ομογενειακό θεσμό βοήθειας των άπορων αδερφών μας στην Ελλάδα.

Εκπρόσωπος του Ιδρύματος δήλωσε πως οι άποροι στην Ελλάδα συνεχίζουν να αυξάνονται. Η παγίωση της κοινωνικής κρίσης την έχει απομακρύνει από το κέντρο της επικαιρότητας αλλά η ανάγκη συνεχίζει να υπάρχει και να πολλαπλασιάζεται. Οι ομογενείς από τις Ηνωμένες Πολιτείες το αναγνωρίζουν και συνεχίζουν να συμπαραστέκονται στα άτομα που σε αυτή την συγκυρία δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα βασικά είδη επιβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...