Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ελληνες Μελβούρνης για Χρυσή Αυγή: Ανεπιθύμητη στην Αυστραλία- Να κηρυχθεί παράνομη

Συνεχίζεται η κατακραυγή εναντίον της Χρυσής Αυγής για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με τους Ελληνες ομογενείς της Μελβούρνης και της Βικτώριας της Αυστραλίας, να καταδικάζουν τις βίαιες πρακτικές του ακροδεξιού μορφώματος.


Σε ανακοίνωση της, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας καταδικάζει «την αύξηση των βίαιων και δολοφονικών επιθέσεων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τις βίαιες πρακτικές της Χρυσής Αυγής, όπως εκδηλώθηκαν πρόσφατα με τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, στην Αμφιάλη», ενώ καταγγέλλει την ακροδεξιά οργάνωση πως επιχειρεί να δραστηριοποιηθεί και στην Αυστραλία και προειδοποιεί πως είναι ανεπιθύμητη.

Κλείνοντας, οι Ελληνες ομογενείς καλούν την κυβέρνηση και τα κόμματα να κηρύξουν παράνομη την Χρυσή Αυγή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας η εμφάνιση και δραστηριοποίηση τέτοιων εγκληματικών, φιλοναζιστικών μορφωμάτων και ιδιαίτερα με την παρουσία τους ακόμα και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία και την ελληνική κοινωνία και δεν μπορεί να γίνεται άλλο ανεκτή» αναφέρει, μεταξύ άλλων η ανακοίνωση στην οποία τονίζεται:

«Εγκληματικές επιθέσεις εναντίον ατόμων και ιδιαίτερα μεταναστών και κοινωνικά αδύναμων, είναι καταδικαστέες από κάθε Έλληνα και δημοκρατικό πολίτη εντός και εκτός Ελλάδας. Η κυβέρνηση, τα κόμματα και κάθε πολιτικός και κοινωνικός θεσμός θα πρέπει να καταδικάσουν τέτοιες πράξεις και να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος.

Η νεοναζιστική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» επιχειρεί να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της Ομογένειας και φυσικά και στην Αυστραλία. Η οργανωμένη ελληνική παροικία γνωστοποιεί ότι τέτοια στοιχεία και δραστηριότητες είναι ανεπιθύμητα στο χώρο της και ότι θα ληφθούν όλα τα νόμιμα μέτρα έτσι ώστε να παρεμποδιστούν τέτοιες κινήσεις. Η πολυπολιτισμική κοινωνία στην οποία ζούμε αποδέχεται και υποστηρίζει την ίση μεταχείριση, την ειρηνική συνύπαρξη ασχέτου προέλευσης ή πιστεύω. Είναι αδιανόητο Έλληνες και παιδιά μεταναστών να στρατεύονται κάτω από το μόρφωμα αυτό, ένας από τους στόχος του οποίου είναι οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

Καλούμε την κυβέρνηση της Ελλάδας και τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου να προβούν σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια για να κηρυχθεί παράνομη η «Χρυσή Αυγή». Καλούμε επίσης κάθε ομογενειακή οργάνωση να καταδικάσει την οργάνωση αυτή και τις ενέργειές της».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...