Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ο Ελληνοκαναδός Τζέιμς Στριμπόπουλος διορίστηκε δικαστής στο Οντάριο

Ο κ. Στριμπόπουλος πήρε την άδεια ασκήσεως της δικηγορίας στο Οντάριο το 1996 και έκτοτε εργάσθηκε σε δικηγορικές εταιρείες με ειδίκευση στο ποινικό δίκαιο


Μεγάλη τιμή για την ελληνική ομογένεια του Καναδά αποτελεί ο διορισμός του Τζέιμς Στριμπόπουλος ως δικαστή σε πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Οντάριο.

Ο κ. Στριμπόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει αύριο ( Τετάρτη) επίσημα τα καθήκοντά του, πήρε την άδεια ασκήσεως της δικηγορίας στο Οντάριο το 1996 και έκτοτε εργάσθηκε σε δικηγορικές εταιρείες με ειδίκευση στο ποινικό δίκαιο.

Υπήρξε βοηθός καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια των ΗΠΑ όπου πήρε το μάστερ και το διδακτορικό του. Έχει διδάξει ποινικό δίκαιο, τη διαδικασία του ποινικού δικαίου και την αποδεικτική διαδικασία στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα του Καναδά, ενώ το 2006 αναδείχθηκε σε καθηγητή του Ποινικού Δικαίου στη φημισμένη Νομική Σχολή Osgoode Hall του Πανεπιστημίου Γιορκ του Τορόντο και τον Ιούλιο του 2012 έγινε βοηθός πρύτανης της εν λόγω σχολής.

Ο κ. Στριμπόπουλος έχει συνεισφέρει σε διάφορες εθελοντικές θέσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του βοηθώντας άπορους φοιτητές. Στον Ελληνοκαναδό δικαστή έχει ανατεθεί να προεδρεύσει στο δικαστήριο του Μπράμπτον του Οντάριο επισήμως από τις 2 Οκτωβρίου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...