Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ο ελληνικής καταγωγής Στέλιος Λογγινίδης στο πάνθεον των κορυφαίων αυστραλών αθλητών

Ο 48χρονος σήμερα Λογγινίδης (αριστερά) είχε μια εντυπωσιακή καριέρα στο kick boxing
Στο πάνθεον των κορυφαίων αυστραλών αθλητών όλων των εποχών (Sport Australia Hall of Fame) αναμένεται να μπει την Πέμπτη ο ελληνικής καταγωγής Στέλιος Λογγινίδης, ο πρώτος Αυστραλός που κέρδισε παγκόσμιο τίτλο στο kick boxing.

Ο 48χρονος σήμερα Λογγινίδης είχε μια εντυπωσιακή καριέρα και στέφθηκε 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1983 και τον Απρίλιο του 1990 έγινε ο πρώτος Αυστραλός που κέρδισε Παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία σούπερ βαρέων βαρών.

Στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής σε αγώνα θρίλερ, παρουσία 90.000 χιλιάδων θεατών στη Μπαγκόνγκ παραλαμβάνοντας το έπαθλο από τον βασιλιά της Ταϊλάνδης.

«Για μένα που κέρδισα τόσες διακρίσεις σε όλο τον κόσμο αποτελεί ξέχωρη τιμή να εισέλθω και στο Hall of Fame της Αυστραλίας. Ήθελα να είμαι πρωταθλητής και όχι απλά αθλητής», τόνισε ο Λογγινίδης, που είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για την ποντιακή καταγωγή του.

«Δεν αρκεί να είναι κάποιος πρωταθλητής για να περάσει στο Hall of Fame. Πρέπει να είναι εξαιρετικός. Και ο Λογγινίδης είναι» τόνισε ο πρόεδρος του Sport Australia Hall of Fame, πρώην κορυφαίος μαραθωνοδρόμος της Αυστραλίας, Ρόμπερτ Ντε Καστέλα.

Ο Λογγινίδης ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2000 στη γενέτειρά του Μελβούρνη, και αποσύρθηκε έχοντας 88 νίκες σε 101 ματς, με 65 νοκ άουτ.

Έχασε μόλις 8 φορές και είχε και 5 ισοπαλίες! Είναι ένας από τους τρεις αθλητές παγκοσμίως (μαζί με τους Ερνέστο Χούστ και Φρέντ Ρόγιερς) που έχει πάρει παγκόσμιο τίτλο σε τρία στιλ (Muay Thai, Kickboxing και Full Contact).

Για να τιμήσει την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του αγωνίστηκε και στην Κοζάνη, ενώ χαριτολογώντας έλεγε: «Η μάνα μου δεν παρακολούθησε ποτέ ζωντανό αγώνα. Στην αρχή προσευχόταν και ζητούσε από την Παναγία να με προστατεύσει από τους αντιπάλους μου και μετά τις πρώτες νίκες μου προσευχόταν η Παναγία να φυλάει αυτούς από μένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...