Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Ακυρώθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης για το Βυζάντιο στην Ουάσιγκτον

Mε το λουκέτο της κυβέρνησης των ΗΠΑ συνέπεσε η έκθεση «Ουρανός και Γη: βυζαντινή τέχνη από ελληνικές συλλογές» που ήταν να εγκαινιαστεί σήμερα -2 Οκτωβρίου-στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον


Το «κλείσιμο» της αμερικανικής κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης για το Βυζάντιο στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον, που ήταν να πραγματοποιηθούν σήμερα, 2 Οκτωβρίου, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Δεν δόθηκε χτες η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου από τον Υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο και-όπως όλα δείχνουν- η τελετή των εγκαινίων της έκθεσης ακυρώθηκε. Ο λόγος έιναι ότι οι υπάλληλοι της Εθνικής Πινακοθήκης της Ουάσιγκτον συγκαταλέγονται στους υπαλλήλους του αμερικανικού δημοσίου και η Πινακοθήκη παραμένει από χτες κλειστή.

Αβέβαιο λοιπόν το μέλλον  της έκθεσης «Ουρανός και Γη: βυζαντινή τέχνη από ελληνικές συλλογές» που ήταν να παρουσιαστεί στο κοινό από τις 6 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, έκθεση περιλαμβάνει ψηφιδωτά, εικόνες, χειρόγραφα, κοσμήματα και κεραμικά, αποκαλύπτοντας τον πλούσιο και πολύπλευρο βυζαντινό πολιτισμό. Πρόκειται για έργα που περιλαμβάνονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, καθώς και πρόσφατα ανασκαφικά ευρήματα, της περιόδου 330 - 1453 μ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...