Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Η Μελβούρνη γιόρτασε το "Όχι"


Μαζικά αλλά και με λαμπρότητα ο Ελληνισμός της Μελβούρνης τίμησε την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Η επέτειος του «Όχι» τιμήθηκε με χωριστές αλλά μαζικές εκδηλώσεις στη Μελβούρνη.

Οι μαζικότερες έγιναν στο Όκλι, και στο Νόρθκοτ.

Στο Όκλι η εκδήλωση οργανώθηκε από την εκεί Ελληνική Κοινότητα και το ημερήσιο κολέγιο της Oakleigh Grammar με τη συνεργασία του τοπικού δήμου Μόνας και την χρηματοδότηση της πολιτειακής κυβέρνησης.

Συμμετείχαν μάλιστα και άλλες εθνικότητες αφού, παράλληλα με το «Όχι» γιορτάστηκε και η αρμονική συμβίωση όλων των εθνοτήτων μαζί με ανεκτικότητα και χωρίς διακρίσεις.

Η εκδήλωση περιελάμβανε δοξολογία στο ναό των Αγίων Αναργύρων, παρέλαση, κατάθεση στεφάνων και μεγάλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Εξίσου μαζικός ήταν και ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου που οργάνωσε η Ένωση Ενοριών και Κοινοτήτων Μελβούρνης και Βικτωρίας στην Ιερά Μονή «'Αξιον Εστί» του Νόρθκοτ με δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Εκδηλώσεις όμως έγιναν απ' άκρη σ' άκρη της Αυστραλίας, όπως στον 'Αγιο Δημήτριο του Moonee Ponds, στο επαρχιακό Σέπαρτον με τους απόστρατους και σε δεκάδες άλλες κοινότητες και ελληνορθόδοξες εκκλησίες.

Ανήμερα της εθνικής επετείου το Παράρτημα Ελλήνων Παλαιών Πολεμιστών θα τιμήσει το «Όχι» με δοξολογία στον 'Αγιο Ευστάθιο, κατάθεση στεφάνων στο Αυστραλο-Ελληνικό Μνημείο και δεξίωση στην αίθουσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...