Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Ο Γιώργος από τη Μελβούρνη μας κάνει όλους περήφανους

Ο κ. Γιώργος Κόκκινος από τη Μελβούρνη, πρόκειται πολύ σύντομα να παρασημοφορηθεί με το μετάλλιο Pride of Australia και σίγουρα η δράση του δεν κάνει περήφανους μόνο τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και ολόκληρη την παροικία της Μελβούρνης.
Ο 69χρονος κ. Γιώργος, μέχρι στιγμής, έχει καταφέρει ψήνοντας λουκάνικα σε κάθε γωνιά της Μελβούρνης, χωρίς να τον πτοούν κρύα και ζέστες, να μαζέψει $120,000 για το νοσοκομείο Alfred και, όπως δηλώνει, το φιλανθρωπικό του έργο θα συνεχιστεί.
Μία πολύ άσχημη στιγμή στην οικογένεια του κ. Γιώργου στάθηκε η αιτία γι’ αυτή την πολύχρονη προσφορά αγάπης του γλυκύτατου κ. Γιώργου.
Πριν από 17 χρόνια, ο γιος του, τζαμάς στο επάγγελμα, είχε ένα ατύχημα. Ένα τζάμι έπεσε πάνω του, χαρακώνοντας τον άτυχο νέο από το κεφάλι έως κάτω. Η χαρακιά είχε μήκος 1 μέτρο και 23 εκατοστά. «Κανένας μας δεν πίστευε ότι το παιδί μας θα ζήσει», λέει σήμερα ο κ. Γιώργος. «Ο γιος μας, όμως, έζησε και γι’ αυτό χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη στο νοσοκομείο και τους γιατρούς του», αναφέρει.
Ο κ. Γιώργος, ως εργαζόμενος, δεν μπορούσε πολύ πιθανόν να αφιερώσει το χρόνο του στην φιλανθρωπία τότε. Τρία χρόνια, όμως, πριν και, συγκεκριμένα, το 2007 όταν πλέον συνταξιοδοτήθηκε αποφάσισε επτά μέρες την εβδομάδα να ευχαριστεί το νοσοκομείο που έσωσε τη ζωή του παιδιού του, ψήνοντας λουκάνικα σε κάθε γωνιά της Μελβούρνης, πουλώντας λαχεία και διοργανώνοντας φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για το νοσοκομείο.
Στα 69 του χρόνια, σίγουρα, θεωρείται ένας από τους πλέον ενεργούς συνομήλικούς του με… «ψυχούλα μάλαμα». Η αφοσίωσή του στην φιλανθρωπία θα επιβραβευτεί, όχι μόνο με το μετάλλιο Pride of Australia εκ μέρους της Πολιτείας, αλλά και με την ονομασία ενός θαλάμου του νοσοκομείου Alfred με το όνομα “George Kokkinos Room” και, βέβαια, μας κάνει όλους περήφανους και του ευχόμαστε καλό κουράγιο.

ΦΩΤΟ:  Ο κ. Γιώργος Κόκκινος με την σύζυγό του Άννα. Hospital Life/The Alfred Foundation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...