Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

16χρονο αστέρι στην Αυστραλία


ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο 16χρονος ομογενής, Μάθιου Λαζαρίδης, από το Craigieburn της Αυστραλίας, είναι το καμάρι της οικογένειάς του και, όπως λέει ο πατέρας του κ. Γιώργος Λαζαρίδης, για πολλούς λόγους. Πέρα από τις άριστες ακαδημαϊκές του επιδόσεις του στο Ivanhoe Grammar ο νεαρός παίκτης του Northcote City επιλέχθηκε ως ένας από τους καλύτερους νεαρούς παίκτες της Μελβούρνης για να αντιπροσωπεύσει, μαζί με άλλα νεαρά αστέρια του αθλήματος, την πόλη στη Μεγάλη Βρετανία.

Η πορεία του νεαρού παίκτη στον χώρο του ποδοσφαίρου δεν ήταν και η πλέον εύκολη. Πριν από κάμποσο καιρό, έσπασε το πόδι του, γεγονός που τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα για ένα περίπου χρόνο.

Την ίδια στιγμή, μην φανταστείτε ότι ο Μάθιου έπαιζε ποδόσφαιρο από τα γεννοφάσκια του. Το φλερτ του με την στρογγυλή θεά ανά πόδας ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και μέσα σε τρία, στην ουσία, χρόνια, αφού έχασε έναν χρόνο λόγω του τραυματισμού, κατάφερε να δείξει ότι… τα ταλέντα δεν κρύβονται.

Όπως μας είπε και ο ίδιος, τα μαθήματα, μαθήματα και το όνειρό του να σπουδάσει οδοντιατρική ζωντανό, αλλά τώρα εκείνο που μονοπωλεί τα όνειρά του είναι το ταξίδι του στη Μεγάλη Βρετανία όπου τον Νοέμβριο θα παίξει με την εθνική νέων της Σκοτίας και την ομάδα νέων του Manchester City.

Η αγάπη του Μάθιου για το ποδόσφαιρο δεν ξεκίνησε τυχαία. Στα 13 του χρόνια και ενώ το μόνο άθλημα που τον ενδιέφερε ήταν το μπάσκετ μπολ συνάντησε τον Μαρκ Βιντούκα και εκείνο που τον εντυπωσίασε ήταν η καλοσύνη και η θετική διάθεση του τότε παίκτη της Εθνικής Αυστραλίας.

«Τότε γεννήθηκε μέσα μου το όνειρο να του μοιάσω. Και θα του μοιάσω», λέει σήμερα ο 16χρονος ποδοσφαιριστής που θέλει μία μέρα να παίξει στην Εθνική ομάδα της χώρας. Από τότε μέχρι σήμερα οι διακρίσεις που έχει λάβει για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες πολλές και άξια.

NEOS KOSMOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...