Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Αυστραλία : Η ομογένεια γιόρτασε την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Before the Greece - Australia Football Friendl...Image by avlxyz via FlickrΜε παλμό, μαζικότητα και εθνική υπερηφάνεια πραγματοποιήθηκε εντυπωσιακή παρέλαση σήμερα στη Μελβούρνη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν τα νιάτα της ομογένειας που παρέλασαν με υπερηφάνεια και απόσπασαν το απλόχερο χειροκρότημα των συμπαροίκων. Παρά τα απειλητικά σύννεφα που σκέπασαν τον ουρανό της Μελβούρνης η προσέλευση ήταν μεγάλη.

Μεταξύ των επισήμων ήταν ο πρωθυπουργός της Βικτόριας, Τεντ Μπέιλιου, ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης, Ντάνιελ Άντριους, ο ομοσπονδιακός υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σάιμον Κριν, η γενική πρόξενος Ελένη Λιανίδου, οι Επίσκοπο Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, ομογενείς υπουργοί και βουλευτές, δήμαρχοι, οι Έλληνες βουλευτές Δημήτριος Καρανίκας (Ευρυτανίας, ΠΑΣΟΚ), Μάριος Σαλμάς (Αιτωλοακαρνανίας, ΝΔ), και Ιωάννης Ζιώγας, (Θεσσαλονίκης ΚΚΕ), εκπρόσωποι των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων κ.α.

H Μελβούρνη, μητρόπολη του ελληνισμού της Αυστραλίας, ντύθηκε στα γαλανόλευκα και ο ελληνισμός συγκεντρώθηκε στο μεγαλοπρεπές Μνημείο Πεσόντων της πόλης (Shrine of Remembrance) για να αποτίσει φόρο τιμής στους προγόνους που θυσιάστηκαν για την απαλλαγή της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.

Στον ενωτικό εορτασμό έλαβαν μέρος δεκάδες σχολεία, εθνικοτοπικοί και άλλοι φορείς της ομογένειας. O Γραμματέας της Επιτροπής Εορτασμού Εθνικής Επετείου, Κώστας Νικολόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή της ομογένειας την οποία και ευχαρίστησε θερμά.

Η εθνική επέτειος εορτάστηκε και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας. Δυστυχώς, όμως, στις άλλες πόλεις, όπως το Σίδνεϊ και την Αδελαϊδα οι εορτασμοί ήταν χωριστοί. Επίσης στο Σίδνεϊ, λόγω και των χθεσινών πολιτειακών εκλογών υπήρχε και πρόβλημα με την εκπροσώπηση πολιτικών, ενώ και ο καιρός ήταν κατά διαστήματα βροχερός.

Η Αρχιεπισκοπή οργάνωσε τη δική της παρέλαση στο κέντρο του Σίδνεϊ, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα έγινε ο εορτασμός της Κοινότητας Σίδνεϊ, στο Ντάρλιγκ Χάρμπορ, όπου πραγματοποιήθηκε και το Ελληνικό Φεστιβάλ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...