Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΗΠΑ: Ο Σύλλογος Κρητών "Ομόνοια" τίμησε τον υπουργό Χρήστο Παπουτσή

Ο ομογενειακός Σύλλογος Κρητών "Ομόνοια" τίμησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στους εορτασμούς της Ομογένειας στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης για την εθνική μας επέτειο, με αποκορύφωμα τη μεγάλη παρέλαση που έγινε την Κυριακή στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κρητικό Σπίτι στην Αστόρια, τα στελέχη και τα μέλη του ιστορικού συλλόγου της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, καλωσόρισαν εγκάρδια τον κ. Παπουτσή, καθώς και τους τρεις βουλευτές που εκπροσώπησαν το Κοινοβούλιο στους επετειακούς γιορτασμούς της 25ης Μαρτίου, την Έλενα Παναρίτη (ΠΑΣΟΚ), τον Αθανάσιο Δαβάκη (Ν.Δ.) και τον Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο (ΛΑ.Ο.Σ ).

Ο πρόεδρος του συλλόγου "Ομόνοια" Παναγιώτης Ροδάμης και ο αντιπρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Νίκος Καστρινάκης πρόσφεραν τιμητική πλακέτα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σε ένδειξη "αναγνώρισης του σημαντικού έργου" που επιτελεί για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Ο τιμώμενος συνεχάρη τους ομογενείς για τις προσπάθειες που καταβάλλουν προς την κατεύθυνση διατήρησης και διαιώνισης της ελληνικής γλώσσας και κληρονομιάς, επισημαίνοντας ότι "ο παλμός και το πάθος" της νέας γενιάς για την καταγωγή της, όπως εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αποτελεί "ελπίδα και εγγύηση" για το μέλλον του Ελληνισμού.

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα μας, οι όπου γης Έλληνες, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι εκείνοι που "πρωτοστατούν", μαζί με το λαό της Ελλάδας, για να ξεπεραστεί η κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...