Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Oμιλία Ομπάμα στην ειδική τελετή για την 25η Μαρτίου

Τους δεσμούς που ενώνουν τις ΗΠΑ και την Ελλάδα υπογράμμισε ο πρόεδρος Ομπάμα μιλώντας σε ειδική τελετή που φιλοξένησε ο Λευκός Οίκος με την ευκαιρία του εορτασμού της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις κοινές αξίες και τα ιδεώδη που ενώνουν τους δυο λαούς και τόνισε ότι οι ιδρυτές της αμερικανικής δημοκρατίας ήταν θαυμαστές της ελληνικής φιλοσοφίας και Ιστορίας.

Σημείωσε, επίσης, πως όταν ήρθε η ώρα της ελληνικής επανάστασης, οι εξεγερμένοι Έλληνες άντλησαν δύναμη από την υποστήριξη της Αμερικής.

Στη συνέχεια εξήρε τον ηγετικό ρόλο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου στους κόλπους της ελληνικής ομογένειας, και επισήμανε τη συνεχιζόμενη στενή σχέση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα που, όπως είπε, συνεργάζονται όχι μόνο για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για την ελευθερία άλλων λαών και ανέφερε τις περιπτώσεις του Αφγανιστάν αλλά και τώρα της Λιβύης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ολοκλήρωσε την ομιλία του υπογραμμίζοντας τον ρόλο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, και υπογράμμισε τη συμβολή των ελληνικής καταγωγής μελών του Κογκρέσου.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης, όπως και η ιστορική φυσιογνωμία του Ελληνισμού της Αμερικής και πρώην γερουσιαστής, Πολ Σαρμπάνης.  Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...