Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Οι Πόντιοι της Ο.Σ.Ε.Π.Ε γιόρτασαν τα 30 χρόνια προσφοράς τους

Σε ένα εορταστικό κλίμα το οποίο δημιουργήθηκε από εκατοντάδες Ποντίους που ήρθαν από πολλές περιοχές της Γερμανίας γιορτάστηκαν στο Ντόρτμουντ, τα 30 χρόνια προσφοράς της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (Ο.Σ.Ε.Π.Ε.).

Νέοι και νέες από όλη τη Γερμανία προσήλθαν για να τιμήσουν την Ο.Σ.Ε.Π.Ε. και να πάρουν μέρος στο ποντιακό γλέντι. Παρών ήταν άνθρωποι των γραμμάτων, γνωστοί Έλληνες επιστήμονες της Διασποράς της Γερμανίας, Έλληνες πολιτικοί γερμανικών κομμάτων, Γερμανοί φιλέλληνες και πολλοί άλλοι.

Το τιμώμενο πρόσωπο και επίσημος καλεσμένος στην εορταστική εκδήλωση ήταν ο καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Φωτιάδης ο οποίος βραβεύθηκε από την ΟΣΕΠΕ για το σπουδαίο έργο του και την προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Η εορταστική βραδιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 23.15 με τον συντονιστή της εκδήλωσης και υπεύθυνο Πολιτιστικού και Δημοσίων Σχέσεων της ΟΣΕΠΕ κ. Ηλία Μαυρίδη ο οποίος καλωσόρισε τον επίσημο καλεσμένο κ. Κώστα Φωτiάδη αλλά και όλους τους παρευρισκομένους.

Χαιρετισμό απηύθυναν στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ντόρτμουντ κ. Παυλίδης Γεώργιος, ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Μαρούδας, ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. κ. Ιωάννης Μπουρσανίδης ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της Ομοσπονδίας και ο εκπρόσωπος της Νεολαίας. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Φωτιάδης ο οποίος τόνισε την προσφορά της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. όπως επίσης και την προσφορά των Ποντίων στον Ποντιακό Ελληνισμό αλλά και στη γερμανική κοινωνία. Ο κ. Φωτιάδης κάλεσε τους Ποντίους να επαγρυπνούν και να συνεχίσουν τον αγώνα με στόχο τη δικαίωση που δεν είναι άλλη από την αναγνώριση της Ιστορίας και της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ο κ. Φωτιάδης στηλίτευσε το «αθηνοκεντρικό» κράτος, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε, το οποίο είναι δέσμιο στην «άμαξα της ελληνοτουρκικής φιλίας» και κάνει σοβαρά λάθη.

Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. ο οποίος αναφέρθηκε στο πολύτιμο έργο του κ. Φωτιάδη ενώ στη συνέχεια η Ο.Σ.Ε.Π.Ε., δια μέσου του Προέδρου της, τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον κ. Φωτιάδη για το έργο του και την πολυσήμαντη προσφορά του στον Ποντiακό Ελληνισμό.

Ακολούθησε χορός και γλέντι που έφερε τη «σφραγίδα» των Ποντίων.
Θοδωρής Μακρίδης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...