Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Αυστραλία: Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στην Αδελαϊδα

Flinders UniversityImage via WikipediaΤο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Flinders Νότιας Αυστραλίας ενισχύεται με τη δημιουργία Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, σύμφωνα με το "Νέο Κόσμο"

Τη δημιουργία του Κέντρου επιβεβαίωσαν ο πρωθυπουργός της Πολιτείας Μάϊκ Ραν και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία Αλέξης Χριστόπουλος, στις ομιλίες τους κατά την έναρξη των εργασιών του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελληνικής Έρευνας, την Πέμπτη το βράδυ, που οργανώνει το Τμήμα Ελληνικών του Πανεπιστημίου.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, ο οποίος ανακοίνωσε χορηγία $600.000 από την κυβέρνησή του για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου με την επωνυμία "ΛΟΓΟΣ".

"Η κυβέρνησή μου", είπε ο κ. Ραν, "θα διαθέσει $600.000 τα επόμενα τέσσερα χρόνια για την ίδρυση του Κέντρου, για τη χρηματοδότηση 35 υποτροφιών για την επιμόρφωση ισάριθμων ντόπιων δασκάλων της ελληνικής γλώσσας καθώς και για την ανάπτυξη διαδικτυακού προγράμματος διδασκαλίας ελληνικών, που θα ενισχύσει την εμβέλεια του Κέντρου".

"Η χορηγία της κυβέρνησης της Νότιας Αυστραλίας στοχεύει στη διατήρηση, καλλιέργεια και μεταβίβαση στις νέες γενιές των βασικών στοιχείων του ελληνικού πολιτισμού, ενός μοναδικού και αξιόλογου πολιτισμού που αποτελεί βασικό στοιχείο της ζωής πολλών ανθρώπων σε πολλές χώρες και γι' αυτό δεν επιτρέπεται να τον σφετερίζονται άλλοι.

Γι' αυτό ανησύχησα, όταν πληροφορήθηκα την τοποθέτηση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Έλληνα στρατηλάτη, στο κέντρο των Σκοπίων.

Είναι το τελευταίο δείγμα προκλητικού σφετερισμού του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Καμία χώρα δεν έχει δικαίωμα να κλέβει την ιστορία άλλου", σχολίασε.

Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, κάλεσε όλους "να προσφέρουν στήριξη και αλληλεγγύη στη χώρα".

Η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε είδος. Ο πρέσβης της Ελλάδας, που εκπροσώπησε την υφυπουργό Παιδείας και δια Βίου Μάθησης της γενέτειρας κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία λόγω των γεγονότων ακύρωσε την επίσκεψή της, ανακοίνωσε την τοποθέτηση στο Κέντρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης με πενταετή απόσπαση και μετεκπαίδευση, την προσεχή διετία, 30 αποφοίτων του Τμήματος Ελληνικών του Flinders στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...