Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΗΠΑ: Απεβίωσε ο Ελληνοαμερικανός ακαδημαϊκός και συγγραφέας Χάρης Ψωμιάδης

Σε ηλικία 82 ετών απεβίωσε το Σάββατο, μετά από πολύμηνη μάχη με το καρκίνο, ο Ελληνοαμερικανός ακαδημαϊκός, Χάρης Ψωμιάδης, ο οποίος το 1974 ίδρυσε και διεύθυνε για τριάντα χρόνια το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κολεγίου Κουίνς, που ανήκει στο Δημοτικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (CUNY).

Ο δρ. Ψωμιάδης, με το συνολικό εκπαιδευτικό και συγγραφικό του έργο, συνέτεινε σημαντικά ώστε από τότε να δημιουργηθούν πολλά προγράμματα και έδρες ελληνικών σπουδών σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκτός από τα βιβλία, τις μελέτες και τις εκατοντάδες διδασκαλίες και διαλέξεις για τον Ελληνισμό της Διασποράς, ο ομογενής καθηγητής ασχολήθηκε εκτεταμένα και συστηματικά με την ιστορία, την κληρονομιά και την τραγωδία των Ποντίων.

Σε λίγες μέρες, θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά και στα αγγλικά το νέο του βιβλίο «Ο Νάνσεν και το Ελληνικό Προσφυγικό Πρόβλημα 1922-1924». Το βιβλίο θα παρουσιαστεί μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Νάνσεν, κατά τη διάρκεια τελετής αποκαλυπτηρίων προτομής του στο Πάρκο της Αθήνας, τον ερχόμενο Οκτώβριο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...