Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΤΟΥΡΚΙΑ: "Είναι ντροπή να μην λύνουμε τα προβλήματα με το Φανάρι"

"Η Τουρκία δεν δίνει την πρέπουσα σημασία σε ζητήματα που απασχολούν την διεθνή κοινή γνώμη. Για παράδειγμα η κοινή διακήρυξη 37 Πολιτειών των ΗΠΑ για το Πατριαρχείο «Φαναρίου» αποσιωπήθηκε από τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης", αυτό τονίζει σε άρθρο του στο tvxs.gr o Οrhan Kemal Cengiz  και επισημαίνει:

"Το θέμα του Πατριαρχείου βρέθηκε μάλιστα και στην ατζέντα των επισκέψεων του αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι η ηγεσία της χώρας το υποβάθμισε.

Η Τουρκία πάντοτε προσπαθούσε να κατάσχει περιουσίες μειονοτήτων, να τις εκφοβίζει και να πιέζει τα μέλη τους να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες. Επέβαλε βαρείς φόρους στις μειονότητες, κατασχέθηκαν περιουσίες των ιδρυμάτων και δεν αναγνωριζόταν ως νομικές οντότητες,

Το Πατριαρχείο «Φαναρίου» ήταν ένας από τους κύριους στόχους των πολιτικών της Τουρκίας. Το 1923 το τουρκικό κράτος υποστήριξε την δημιουργία του Τουρκορθόδοξου Πατριαρχείου για να δημιουργήσει προβλήματα στο Πατριαρχείο «Φαναρίου» , ενώ ο εκπρόσωπός του Τουρκορθόδοξου Πατριαρχείου είναι σήμερα προφυλακισμένος για την υπόθεση Εργκενεκόν.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...