Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ακίνητα από την Ελλάδα ζητούν οι Τούρκοι

Ζήτημα "αμοιβαιότητας" με επιστροφή οθωμανικών ακινήτων θέτει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, μετά την απόφαση της Άγκυρας να επιστρέψει ακίνητα ιδρυμάτων της ελληνικής μειονότητας

"Ιστορικό βήμα που δεν αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης προς τις μειονότητες, αλλά επιστροφή του δικαίου στους πολίτες μας", χαρακτήρισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, την απόφαση της Άγκυρας επιστροφής των ευαγών ιδρυμάτων της ελληνικής μειονότητας, που είχε κατασχέσει το τουρκικό κράτος.

Μη χάνοντας χρόνο όμως, ο κ. Νταβούτογλου προχωρά ακόμη ένα βήμα, κάνοντας λόγο για αμοιβαιότητα, με επιστροφή στην Τουρκία οθωμανικών ακινήτων που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Vatan", o Τούρκος ΥπΕξ εξέφρασε την ελπίδα, "αυτά τα σημαντικά βήματα, να αποτελέσουν παράδειγμα για τις άλλες χώρες. "Θα αποτελούσε ωραίο παράδειγμα η επιστροφή των ακινήτων των ευαγών ιδρυμάτων που πέρασαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ειδικότερα στα Βαλκάνια με πρώτη την Ελλάδα, στους εκεί ομογενείς μας που είναι υπήκοοί τους", είπε χαρακτηριστικά.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...