Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Οργισμένοι οι ομογενείς - Μόλις ένας στους 100 θα έρθει να ψηφίσει [βίντεο]

Θορυβημένοι είναι οι επιτελείς των κομμάτων από τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε το GreekAmericanNewsAgency.com και σύμφωνα με την οποία οι ομογενείς της Αμερικής είναι οργισμένοι για την κατάσταση στην Ελλάδα με αποτέλεσμα μόλις ένας στους 100 να θέλει να έρθει στην πατρίδα για να ψηφίσει.
Οι δηλώσεις αρκετών Ελλήνων είναι αποτυπωμένες στην κάμερα και πολλοί από αυτούς δηλώνουν όχι μόνο οργισμένοι αλλά έως και αηδιασμένοι. «Όποιος και να βγει, μία από τα ίδια θα είναι» λένε ορισμένοι.
«Δεν θα βγει κανένας! Είμαστε αηδιασμένοι. Πάλι τα ίδια θα έχουμε. Πώς είναι δυνατόν αυτοί όλοι τους που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την μαύρη μοίρα να έχουν το θράσος να ζητούν να τους εμπιστευτεί ξανά ο ελληνικός λαός. Αλλά ευθύνεται και ο Έλληνας γιατί μέχρι τώρα ψήφιζε με γνώμονα το ρουσφέτι και όχι το μέλλον της πατρίδας. Έχουν ευθύνη όλοι τους».
Με τους ομογενείς πλέον να μην περιμένουν από την τηλεόραση να ενημερωθούν, αλλά να επιλέγουν το διαδίκτυο για να μαθαίνουν τα νέα από την πατρίδα, φαίνεται πως οι περισσότεροι είναι γνώστες της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας. Ζητούν μάλιστα από όσους πάνε στις κάλπες να καταψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα τα οποία έφεραν την Ελλάδα, όπως λένε, στην κατάσταση που είναι. Τα αρνητικά σχόλια για τους δημοσιογράφους δεν λείπουν ενώ τονίζεται πως μεγάλες ευθύνες φέρει και το σύστημα μεταξύ μεγαλοεκδοτών και πολιτικών που συνεργάζονται.
Οι περισσότεροι από αυτούς ασκούν δριμεία κριτική στα κόμματα της εξουσίας, συστήνουν να μην τα επιλέξουν, αλλά να μην οδηγηθούν σε ακραίες λύσεις. «Ούτε ακροδεξιά ούτε ακροαριστερά λέει χαρακτηριστικά» ένας ομογενής. «Να θυμηθούν τα μεγάλα και παχιά λόγια αυτών που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία 38 χρόνια και έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση», δηλώνει άλλος.
Το βίντεο με τις δηλώσεις που γυρίστηκε στην «ελληνική» Αστόρια, περιέχει δηλώσεις πολλών Ελλήνων οι οποίοι ανεξαιρέτως κομμάτων και ιδεολογιών εκφράζουν ένα και μόνο πράγμα. Να μπορέσει η Ελλάδα να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον και να ξεπεράσει την τραγωδία που βιώνει.
Στο βίντεο υπάρχουν ενδεικτικά αποσπάσματα από το δείγμα των 200 ατόμων που ερωτήθηκε.
Ολόκληρη η έρευνα με τις απόψεις των Ελλήνων για την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και τις εκλογές της 6ης Μαϊου, στο GreekAmericanNewsAgency.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...