Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΗΠΑ: Αιφνίδιος θάνατος της διάσημης ομογενούς υψιφώνου Ann Plagianos

Η ομογενής υψίφωνος, Ανν Πλαγιανού (Ann Plagianos), που τραγούδησε στις πιο φημισμένες λυρικές σκηνές του κόσμου, πλάι στον Πλάσικο Ντομίνγκο και άλλα «αστέρια» της όπερας, έφυγε πρόωρα από τη ζωή, από πνευμονική εμβολή.

Όπως ανέφερε στον «Εθνικό Κήρυκα» η συγγενής της Μαρία Γιαννακάκη, η εκλιπούσα ήταν υγιής, πρόσεχε τον εαυτό της, αθλούνταν συχνά και δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Η Νεκρώσιμη Ακολουθία της Ανν Πλαγιανού, εψάλη στις 29 Μαΐου, στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στο Μπέιριτζ του Μπρούκλιν.

«Η Ανν ήταν πράγματι μια Ελληνίδα θεά. Αν και είχε τραγουδήσει σε όλες τις μεγάλες σκηνές του κόσμου, εν τούτοις ήταν απλή και ταπεινή και ήξερε, με τον δικό της τρόπο, να κατακτά τις καρδιές των ανθρώπων», τόνισε-μεταξύ άλλων-η κ. Γιαννακάκη.

Η Ανν Πλαγιανού, όπως αναφέρεται και στο βιογραφικό της στο βιβλίο της όπερας
(www.operabook.org),  είχε συμμετάσχει σε πολλές μεγάλες παραγωγές της Όπερας της Νέας Υόρκης, ενώ έχει περιοδεύσει σε όλη την Αμερική. Μεταξύ άλλων, πρωταγωνίστησε και με τον ομογενή βαρύτονο Θεόδωρο Λαμπρινό, στη συναυλία «A Musical Salute to the Hellenic Spirit» στο Avery Fisher Hall, του Λίνκολν Σέντερ στο Μανχάταν, όπως και στην «Τραβιάτα», με τον Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Καβράκο.
Η Ανν Πλαγιανού (Αγγελική Πλαγιανού), όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα», ήταν κόρη του Γιάννη και της Μαίρης Πλαγιανού, οι οποίοι είχαν γεννηθεί στο Λιν της Μασαχουσέτης, έλκοντας τις ρίζες τους από την Καλαμάτα και τη Σπάρτη, αντίστοιχα. Οι γονείς της Ανν, όπως ανέφερε η κ. Γιαννακάκη, γαλούχησαν και την Ανν και τον αδελφό της Γιώργο, με την αγάπη για την Ελλάδα και υπερηφάνεια για την ελληνική τους καταγωγή.

Το 1929, την περίοδο της μεγάλης δυσπραγίας, η μητέρα της επέστρεψε στη Σπάρτη, όπου η Ανν πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Επέστρεψε, αργότερα, στην Αμερική και παντρεύτηκε με τον Γιάννη Πλαγιανό.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...