Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Φόρος στο λίπος από ομογενή δήμαρχο στην Αυστραλία

Φόρο στο λίπος θέλει να επιβάλει ο δήμος Ντάρεμπιν της Μελβούρνης, όπου ζουν χιλιάδες Έλληνες και δήμαρχός του είναι ο ομογενής Στιβ Τσίτας. Το δημοτικό συμβούλιο ετοιμάζεται να εξετάσει μια πρωτοποριακή ιδέα που, σίγουρα, δεν θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες των φάστφουντ στην περιοχή Ντάρεμπιν, οι οποίοι θα δουν τα δημοτικά τους τέλη να αυξάνονται έως και 400% αν υλοποιηθεί.

Όπως είπε στο "Νέο Κόσμο" ο ομογενής δήμαρχος, η πρόταση αύξησης των δημοτικών τελών σε εστιατόρια φάστφουντ, τα οποία σερβίρουν τους πελάτες τους φαγητά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, έγινε από έναν δημοτικό σύμβουλο και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου την δέχθηκαν θετικά.

Σύμφωνα με την πρόταση του δημοτικού συμβούλου, τα χρήματα που θα εισπραχθούν από την αύξηση των δημοτικών τελών θα χρησιμοποιηθούν από τον δήμο για προγράμματα για την καταπολέμηση του διαβήτη, αλλά και προγράμματα πληροφόρησης των πολιτών για το πόσο ανθυγιεινές και βλαβερές για την υγεία είναι οι τροφές που προσφέρουν αυτά τα φάστφουντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...