Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ελληνοαμερικανός ο πρώτος στο West Point των ΗΠΑ

Ο Ελληνοαμερικανός Αλέξανδρος Γιώργος Παγουλάτος είναι ο πρώτος από τους αριστούχους της Στρατιωτικής Ακαδημίας West Point των ΗΠΑ και πήρε το δίπλωμά του από τα χέρια του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν ως ο πρώτος της τάξης του (φωτογραφία).

Από την κορυφαία στρατιωτική σχολή των ΗΠΑ αποφοίτησαν φέτος 972 άνδρες και γυναίκες με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού .

Ο πρωινός ήλιος που έλουζε το γήπεδο ήταν »τιμωρία», αλλά η εικόνα που οι νεαροί ανθυπολοχαγοί πέταξαν τα καπέλα τους στον αέρα ήταν εντυπωσιακή. Οι νέοι αξιωματικοί δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους της αποστολής τους.

.Κατά τη μεγάλη τελετή στο στάδιο της Στρατιωτικής Ακαδημίας στον λόγο του προς τους περιχαρείς νεαρούς αξιωματικούς ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ανέφερε ότι τώρα που οι ΗΠΑ απομακρύνονται από τους μακροπρόθεσμους πολέμους «μας επιτρέπετε να αντικαταστήσουμε και να αναπροσαρμόσουμε την εξωτερική μας πολιτική. Μπορούμε τώρα να επικεντρωθούμε σε νέες παγκόσμιες προκλήσεις μετά από τους δεκάχρονους πολέμους».Ο Μπάιντεν ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να αναλάβει διεθνή ρόλο και θα επικεντρωθεί στην Ασία, ιδιαίτερα στην Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...