Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Μακριά από την κρίση οι Έλληνες της Σαγκάης

The Shanghai Museum at night
The Shanghai Museum at night (Photo credit: Wikipedia)
Η ελληνική παροικία της Σαγκάης κάνει "χρυσές" δουλειές στην Κίνα και προβληματίζεται για το μέλλον της Ελλάδας στα συμφραζόμενα της ευρωκρίσης.

Η ελληνική κρίση γνωρίζει μια ακόμη κλιμάκωση. Η οικονομία βρίσκεται στη δίνη της ύφεσης, η ανεργία καλπάζει και η χώρα οδεύει σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση με αβέβαιη έκβαση. Χιλιάδες Έλληνες εγκαταλείπουν τη χώρα τους, αναζητώντας σε χώρες του εξωτερικού την τύχη τους.

Οι ελληνικές παροικίες στην Ευρώπη υποδέχονται όλο και περισσότερους συμπατριώτες. Η μικρή ελληνική παροικία στην Σαγκάη της Κίνας παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στην πατρίδα.

Οι περισσότεροι είναι ευτυχείς που άφησαν πίσω τους την μιζέρια. Άλλωστε οι δουλειές στην Κίνα πηγαίνουν καλά. Οι ελληνικές εξαγωγές στην μεγάλη χώρα της Ασίας αυξάνονται. Και όχι μόνο. Η ελληνική γαστρονομία στην Σαγκάη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Παράδειγμα, η ταβέρνα «Μήλος» στο Ντόνγκπινγκ της κινεζικής μητρόπολης. Ιδιοκτήτης είναι ο Γιάννης Δημητρίου και η ταβέρνα του είναι το στέκι των Ελλήνων της πόλης. «Είναι τρομερό», λέει ο κ. Δημητρίου, «αλλά ελπίζουμε το καλύτερο. Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Στην Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξουν πολλά. Ο χρόνος θα δείξει».

Πηγή: deutsche welle
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...