Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ένας Ευβοιώτης έμαθε τους Ιάπωνες να τρώνε φέτα και λάδι…

Στο μακρινό Μικότο της Ιαπωνίας, ο κ. Θανάσης Φραγκής παρουσιάζει τα ελληνικά προϊόντα - ελιές, γιαούρτι, τυριά και βεβαίως κρασιά - σε μια εποχή που η Αθήνα έχει καταστήσει ως γκουρμέ το σούσι.


Η επιχείρησή του έχει την επωνυμία Nostimia.com και εισάγει το 80% των ελληνικών τυποποιημένων επώνυμων προϊόντων στην Ιαπωνία, τα οποία διαθέτει σε καταστήματα λιανικής, ξενοδοχεία, εστιατόρια, αλλά και μέσω Διαδικτύου.

Ο Θανάσης Φραγκής ίδρυσε την εταιρεία Νοστιμιά το 2001, με σκοπό την εισαγωγή ελληνικών παραδοσιακών και βιολογικών τροφίμων και κρασιών. Έδρα της η πόλη Μικάτο σε απόσταση 130 χλμ. από τη Φουκουσίμα. Εκεί ρίζωσε ο Ελληνας από την Κύμη ο οποίος μυεί τους Ιάπωνες στις ελληνικές γεύσεις. Από την Εύβοια βρέθηκε στην Αγγλία όπου γνώρισε τη γιαπωνέζα γυναίκα του. Τελικά αποφάσισαν να ζήσουν στην Άπω Ανατολή, στη γη του Ανατέλλοντος  Ηλίου.

Ο τζίρος του αυξάνεται κάθε χρόνο κατά 20%, χωρίς την αιγίδα κάποιου ελληνικού δημόσιου οργανισμού.

"'Oτι και αν  κάνουμε, το κάνουμε μόνοι μας χωρίς καμιά βοήθεια από την Ελλάδα. Δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική προσπάθεια από την Ελλάδα για την προώθηση και τη διαφήμιση της επιχείρησης μας." Αυτό είναι και το  μόνο παράπονο του κ. Φραγκή από την πατρίδα.

Ο ίδιος πάντως δεν παραλείπει να μετέχει σε εκδηλώσεις προώθησης του ελληνικών γεύσεων όπως στην έκθεση FOODEX, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην περιοχή του Ειρηνικού. Όπως μας λέει ο κ. Φραγκής στο παρελθόν, την περίοδο της ακμής της ιαπωνικής οικονομίας, είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες για την εισαγωγή ελληνικών προϊόντων, κυρίως με ιδιωτική ετικέτα των εισαγωγέων.

greekreporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...