Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΗΠΑ: Το ΜΙΤ τίμησε τη μνήμη του καθηγητή Ηλία Γυφτόπουλου

Τη μνήμη του Έλληνα ακαδημαϊκού, Ηλία Γυφτόπουλου, τίμησε χθες, σε ειδική τελετή, το φημισμένο Τεχνολογικό Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), στο οποίο υπήρξε καθηγητής του για πολλά χρόνια.

Για τη μνήμη του εκλιπόντος προσευχήθηκε ο ιερέας Νικόλαος Καστανάς, ενώ την προσωπικότητα και το έργο του εξήραν οι καθηγητές Richard Lester, Τριαντάφυλλος Ακύλας, Neil Todreas, Gian Paolo Beretta και Michael von Spakovsky. Για την προσφορά του στην Ελλάδα και στον ελληνικό πολιτισμό μίλησε ο πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΜΙΤ, Ραφαήλ Μωυσής.

Ο Σύλλογός Αποφοίτων είχε διοργανώσει εκδήλωση στη μνήμη του Ηλία Γυφτόπουλου και στην Αθήνα, στις 19 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Ο καθηγητής Ηλίας Γυφτόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών τον περασμένο Ιούνιο. Θεωρείτο πρωτοπόρος ειδικά στον τομέα της θερμοδυναμικής. Είχε γεννηθεί στο χωριό Στεμνίτσα της Αρκαδίας και ήταν απόφοιτος του Πολυτεχνείου Αθηνών. Μετά συνέχισε τις σπουδές του με επιτυχία στο ΜΙΤ, όπου διακρίθηκε ως καθηγητής της Γεωφυσικής και της Πυρηνικής Μηχανικής.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...