Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Συστάθηκε το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Αυστραλίας

Η Πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα, κ. Jenny Bloomfield
«Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας - Αυστραλίας, πέρα από τη συνεισφορά του στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, μπορεί να λειτουργήσει ως φορέας ενός θετικού μηνύματος, με ευρύτερη σημασία για τη χώρα μας. Μπορεί να αναδείξει το εξωστρεφές, το δυναμικό, το δημιουργικό κομμάτι της Ελλάδας. Τις επιχειρήσεις που τολμούν να ανοίγονται εκτός συνόρων, που αναπτύσσονται και παράγουν αξία για τις ίδιες, για τους συνεργάτες τους, για την ελληνική οικονομία».

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθηνών, Κ. Μίχαλος, στην εκδήλωση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Αυστραλίας (ΕΣΕΑ) με τίτλο «Στόχοι, Δράσεις και Επιχειρηματικές Πρωτοβουλίες».

Πρόκειται για νέο φορέα, ο οποίος συστήθηκε με στόχο να συμβάλει στην ενδυνάμωση των διμερών οικονομικών σχέσεων και της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών «σε μια εποχή που η Ελλάδα δίνει τη μάχη για την έξοδο από την κρίση και για την αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της, η ίδρυση αυτού του νέου φορέα είναι ιδιαίτερα σημαντική», σχολίασε ο κ. Μίχαλος.

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Αυστραλίας βρίσκονται σήμερα σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο, με παραδείγματα συνεργασίας σε τομείς όπως η ναυτιλία, τα τρόφιμα, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κ.ά. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια διεύρυνσης και εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της πράσινης οικονομίας, της ενέργειας και βεβαίως στο εμπόριο τροφίμων, με έμφαση στα προϊόντα μεσογειακής διατροφής.

Το Δ. Σ. του νέου Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αυστραλίας απαρτίζεται από τους εξής:
Αντώνιος Αδαμόπουλος, Πρόεδρος
Χρήστος Φώλιας, Αντιπρόεδρος
Συμεών Τσομώκος, Γενικός Γραμματέας
Αίνη Μιχαηλίδου, Ταμίας
Μέλη:
Εμμανουήλ Δομαζάκης
Κωνσταντίνος Σαλονίκης
Χριστίνα Σακελλαρίδη
Παναγιώτης Τσάκος
Ευάγγελος Χρυσαφίδης
Αναπληρωματικά Μέλη:
Θανάσης Λαβίδας
Αναστάσιος Τζήκας

Στην πρώτη χθεσινή συνεδρίαση, το Δ.Σ. του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αυστραλίας ψήφισε ομόφωνα ως Επίτιμο Πρόεδρο του Συμβουλίου, την Α.Ε. Πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα, κ. Jenny Bloomfield, η οποία έχει συμβάλει αποφασιστικά στην ίδρυση του νέου επιχειρηματικού φορέα, τον οποίο θα συνδέσει με όλους εκείνους τους κατάλληλους επιχειρηματικούς φορείς της Αυστραλίας για την ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.
Το Δ.Σ. κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, αποφάσισε ότι η πρώτη επιχειρηματική αποστολή στην Αυστραλία υπό την αιγίδα του Επιχειρηματικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο 2012  ύστερα από πρωτοβουλία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου θα συμμετάσχουν ελληνικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση στην Αυστραλία.
Στις αρχές του προσεχούς Σεπτεμβρίου, το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Αυστραλίας θα ανακοινώσει το πρόγραμμα δράσης κατά τη διάρκεια του 2012-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...