Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΒΑΝΙΑ:Δυναμικές απαντήσεις του Βαγγέλη Ντούλε στο ORA NEWS

Γράφει η Ηλέκτρα Κίκη 
Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Ευάγγελος Ντούλες μιλώντας, χθες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού Ora News και στον δημοσιογράφοΡολάντ Κιαφόκου, αναφέρθηκε στα τελευταία τεκταινόμενα που συγκλόνισαν το βορειοηπειρωτικό γίγνεσθαι, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Σχετικά με την απροκάλυπτη δολοφονία του έλληνα ΧιμαριώτηΑριστοτέλη Γκούμα, ο πρόεδρος του κόμματος επανέλαβε ότι «είναι το πιο απεχθές έγκλημα που έχει συμβεί αυτά τα χρόνια, μετά την πτώση του κομμουνισμού και οι λόγοι που ενέπνευσαν αυτό το έγκλημα για μας δεν είναι τίποτε άλλο, εκτός από φυλετικό μίσος». 

Η Χιμάρα βρίσκεται στη δίνη των εξελίξεων από το 2000, όπου όλα τα αλβανικά κόμματα προσπαθούσαν στην αποτροπή της εκλογής του έλληνα Βασίλη Μπολάνου. Τέτοιου είδους φαινόμενα έλαβαν χώρα και το 2003. Κανένα μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας δεν βρίζει την Αλβανία, όταν υψώνει την ελληνική σημαία απήντησε ο κ. Ντούλες στο «δημοσιογράφο», που προέβαλε ψεγάδια εθνικισμού εναντίον των Ελλήνων της Χιμάρας.Με την πολιτική ωριμότητα που τον διακρίνει σε ζητήματα μείζονος σημασίας για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, όπως αυτό της επικείμενης απογραφής , ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ δήλωσε πως «πρέπει να πραγματοποιηθεί μία πειστική απογραφή που θα λύσει και όχι να δημιουργήσει προβλήματα…..».

Με σθένος ο κ. Ντούλες απήντησε στον αλβανό δημοσιογράφο, ότι δεν μετάνιωσε που δεν τήρησε ενός λεπτού σιγή στη βουλή. Όταν ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για «ελληνική γενοκτονία εναντίον των Τσάμηδων» ο πρόεδρος δήλωσε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, διευκρινίζοντας ότι κανένα κράτος στον κόσμο και κανένας διεθνής οργανισμός δεν κάνει λόγο για καμία τέτοια γενοκτονία. 

«Δεν έχω τίποτα, με κανέναν πολίτη της χώρας μας που αυτοπροσδιορίζεται ως Τσάμης. Έχω πολιτική αντιπαλότητα με όλους αυτούς που σπεκουλάρουν με ανύπαρκτα ζητήματα……», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.Ως εκ τούτου, ως εκπρόσωποι του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού δεν θα μείνουμε αδρανείς στις οποιοσδήποτε προκλήσεις, αντιθέτως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε δημοκρατικό μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων της Ε. Ε. Μειονότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...