Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Πιο λίγα τα ελληνικά τώρα στα σχολεία της Β. Ηπείρου

➤ Περιορίζει τις ώρες διδασκαλίας η Ελλάδα για οικονομικούς λόγους
Το πρόβλημα της διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας στα μειονοτικά σχολεία της Βορείου Ηπείρου, έχει μεγάλες και πολύπλοκες διαστάσεις.Η κυριότερη είναι ότι διατηρεί την ταυτότητα των Ελλήνων, που ζουν σε μια άλλη περιοχή. Αλλά η χώρα μας θέλει να περιορίσει την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στην Αλβανία, για οικονομικούς λόγους!

ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 25%
Γι’ αυτό «ξένισε» ιδιαίτερα η πρόθεση της Ελληνίδας υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου να περιορίσει κατά 25% την διδασκαλία των ελληνικών στα σχολεία της Βορείου Ηπείρου και να αυξήσει κατά 25% την διδασκαλία των αλβανικών. Έως τώρα η διδακτέα ύλη μέχρι και την 9η τάξη μοιράζεται κατά 75% στα ελληνικά και κατά 25% στα αλβανικά.Το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας επιθυμεί η διδασκαλία να γίνεται 50-50. Και αν διαβάσετε το λόγο, θα αναρωτηθείτε για τη σοβαρότητα της χώρας μας.

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ...
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, «πρόκειται για ένα «τρικ» του υπουργείου, για να σταματήσει η Ελλάδα, στο πλαίσιο της μείωσης του προϋπολογισμού, να εκτυπώνει το σύνολο των βιβλίων που προορίζονται για τα σχολεία της Ελληνικής Μειονότητας».Όπως επισημαίνεται, «με την αύξηση της διδακτέας ύλης στα αλβανικά, μέρος του κόστους θα μετακυλιστεί στην Αλβανική πλευρά».Βέβαια, δεν ενδιαφέρει, φαίνεται, καθόλου το γεγονός, ότι το γεγονός αυτό θα έχει επιβαρυντικά αποτελέσματα στη διατήρηση της Ελληνικότητας των Βορειοηπειρωτών. Και αυτό, τη στιγμή που στην Αλβανία έχει ξεσηκωθεί κύμα εθνικιστικών αντιδράσεων σε βάρος της Ελλάδας.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...