Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Η Ελληνίδα που κατέκτησε το Χόλιγουντ


Με επτά Εμμυ, τρεις Χρυσές Σφαίρες και συνολικά οκτώ βραβεία από την Ενωση Ηθοποιών και Σεναριογράφων των ΗΠΑ, η Τίνα -εκ του Σταματίνα- Φέι είναι μακράν η πιο καταξιωμένη ελληνικής καταγωγής ηθοποιός αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ. Η νέα ξεκαρδιστική ταινία με τίτλο «Ραντεβού για παντρεμένους», στην οποία πρωταγωνιστεί και προβάλλεται εδώ και λίγες εβδομάδες και στη χώρα μας, βρίσκεται ήδη στο top 5 του ελληνικού box office, όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τις ελληνικές ρίζες της.

Η σχέση της 40χρονης ηθοποιού με τη χώρα μας οφείλεται στη μητέρα της Ζηνοβία Ξενάκη, κόρη Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ. Η Τίνα ωστόσο γεννήθηκε και μεγάλωσε λίγο έξω από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και ανέπτυξε σχέση πάθους με τον κινηματογράφο από πολύ μικρή ηλικία, καθώς ο πατέρας της Ντόναλντ Φέι την πήγαινε να δει όλες τις παιδικές ταινίες της εποχής.

Η μεγάλη επιτυχία της ξεκίνησε με τη συμμετοχή της στο «Saturday Night Live Show» το 1997, όπου επέστρεψε προ δύο ετών για μια σειρά guest εμφανίσεων, στις οποίες σατίριζε τη Σάρα Πέιλιν και προκάλεσαν ιδιαίτερο ντόρο στις ΗΠΑ. Παράλληλα από το 2006 μέχρι σήμερα παραμένει η επικεφαλής σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια της πολύ επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του NBC «The Rock».

Παρά το γεγονός ότι στο «Ραντεβού για παντρεμένους» η Τίνα υποδύεται μια σύζυγο που βιώνει την απόλυτη γαμήλια ρουτίνα, στην πραγματικότητα η ηθοποιός και σεναριογράφος έχει δημιουργήσει μια πολύ ευτυχισμένη οικογένεια με τον συνθέτη Τζεφ Ρίτσμοντ, με τον οποίο έχει αποκτήσει την 4χρονη σήμερα κόρη της Αλις.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...