Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Η πίκρα από μια έκθεση γελοιογραφίας στην... Πόλη !



Μια λαμπρή έκθεση γελοιογραφίας του Θανάση Ευθυμιάδη οργάνωσε το Μουσείο Εκπαιδευτικής Γελοιογραφίας του Πανεπιστημίου Anadolu ( Ανατολής - που βρίσκεται μεταξύ των 100 δημοφιλεστέρων Πανεπιστημίων του κόσμου ) , και με πρωτοβουλία του  καθηγητή  ,Prof. Atila Ozer , διευθυντή του Μουσείου και διδάκτορα του Πανεπιστημίου σε τέχνες , κινούμενα σχέδια και γελοιογραφία .που είναι και γνωστός γελοιογράφος παγκοσμίου εμβελειας και κύρους . 


Η έκθεση είχε τον τίτλο "  Αθανάσιος Ευθυμιάδης , ο γελοιογράφος απο την απέναντι όχθη του Αιγαίου "   Τα εγκαίνια έγιναν την  Παρασκευή 7 Μαίου , ενώπιον των Αντιπρυτάνεων του Πανεπιστημίου , και της Κοσμήτορος της Σχόλής Καλών Τεχνών , και πλήθος κόσμου στην πλειονότητα φοιτητών . "Οι εκδηλώσεις αγάπης εκ μέρους των τούρκων στο πρόσωπό μου και την σύζυγό μου ήταν συγκινητικές" λέει ο  Αθανάσιος Ευθυμιάδης. 


Σημειωτέον ότι υπήρχαν μεγάλες αφίσες για την έκθεση σε διάφορα σημεία της πόλης .Στο μεταξύ, σημαντικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και μπλόγκς , προέβαλαν το γεγονός εκτεταμένα , ενώ η εγκυρότατη παγκοσμίως ιστοσελίδα του πανίσχυρου Συλλόγου Γελοιογράφων Τουρκίας ( http://www.karikaturculerdernegi.org/detay.asp?id=7968 ) δημοσιεύει τα της έκθεσης  κάτω απο τον υπέρτιτλο " Οι γελοιογράφοι μας"  !  


Σκεφθείτε ότι τον Ευθυμιάδη , διεκδικούν οι τούρκοι (χωρίς , εννοείται , να είναι ποτε μέλος του συλλόγου τους  !), την στιγμή που οι συνέλληνες  της  "συντεχνιακής "  Λέσχης  (με ή χωρίς εισαγωγικά  !. . )των Ελλήνων Γελοιογράφων , ούτε ν'ακούσουν θέλουν το όνομά του - όπως ο ίδιος αποκαλύπτεο!  


"Βέβαια εννοώ τους διοικούντες την Λέσχη και το προεδρείο της FECO Greece -Athens , γιατί η πλειοψηφία των μελών είναι αξιόλογα άτομα και δεν ευθύνονται γι ' αυτό" συμπληρώνει ο Ευθυμιάδης.


Τα Υπουργεία Πολιτισμού , Τύπου & ΜΜΕ (ή όπως έχει μετονομαστεί ) και εκείνο των Εξωτερικών , εξακολουθούν να έχουν άγνοια  ( στον ύπνο τους ! )  ακόμη κι' άν κάποιος κάνει θετική εξωτερική πολιτική και διαφήμιση της χώρας ,για λογαριασμό τους , χωρίς επιδοτήσεις και παροχές και δίνει το παρόν του ιδίου και της χώρας του  παντου στον κόσμο και με δικά του έξοδα  . . . 
   Δείτε και τα  links  :    http://www.donquichotte.org/content/blogsection/1/153/
                              http://karikaturhaber.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...