Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Συνελήφθη Έλληνας παιδεραστής στις ΗΠΑ

Στη σύλληψη ενός 42χρονου Έλληνα παιδεραστή οδήγησε πριν από λίγες μέρες συντονισμένη επιχείρηση των Αμερικανικών Αρχών και του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο 42χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ντένβερ με την κατηγορία της απόπειρας ασέλγειας σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 5 και 7 ετών.

Ο συλληφθείς, ο οποίος δηλώνει κάτοικος Αργυρούπολης, συνομιλούσε στο διαδίκτυο με την υποτιθέμενη μητέρα των ανήλικων η οποία στην πραγματικότητα -και εν αγνοία του φυσικά- ήταν πράκτορα της Μεταναστευτικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Αμερικανίδα πράκτορας, Μελίσα Γκόφι, είχε στήσει παγίδα στο διαδίκτυο ισχυριζόμενη σε παιδόφιλους ότι διαθέτει τα ανήλικα παιδιά για ερωτική συνεύρεση. Οι συνομιλέις της με χρήστες του διαδικτύου καταγράφονταν από την Αμερικανική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Παιδικής Κακοποίησης.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την ανακοίνωση, χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «davidd» και είχε υποστηρίξει στην Αμερικανίδα πράκτορα ότι είναι έγγαμος με γυναίκα που εργαζόταν και ζούσε σε άλλη πόλη, ενώ της είχε προτείνει να καλύψει οικονομικά το κόστος μετάβασης γι‘ αυτήν και τις κόρες της στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπρόσωπου του Γραφείου Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ, Τζεφ Ντόρνσερ, ο 42χρονος Έλληνας οδηγήθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Κολοράντο και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 30 χρόνια και πρόστιμο ύψους 250.000 δολαρίων, ενώ θα απελαθεί αφού εκτίσει την ποινή που θα του επιβληθεί από το δικαστήριο.

Στο πλαίσιο, πάντως, του γεινκότερου πλάνου για την καταπολέμηση της παιδεραστίας και της πορνογραφίας ανηλίκων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 42χρονου στην Αθήνα και κατέσχεσαν δύο φορητούς υπολογιστές και ένα κινητό τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...