Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το θέμα της δολοφονικής επίθεσης σε μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία

Την απαράδεκτη δολοφονική επίθεση εναντίον μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας από ομάδα Αλβανών πολιτών στην περιοχή της Χειμάρρας, έθεσε με γραπτή ερώτηση προς την Επιτροπή και το Συμβούλιο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.Με αφορμή το τραγικό αυτό γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό και ενόψει της σύνταξης της Έκθεσης Προόδου για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής ρωτάει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ε.Ε.:
· Πρώτον, εάν έχουν ζητήσει πλήρη ενημέρωση από την αλβανική κυβέρνηση για το απαράδεκτο αυτό γεγονός, τονίζοντας την ανάγκη να συλληφθούν και να τιμωρηθούν σύμφωνα με το νόμο οι ένοχοι.
· Δεύτερον, εάν έχουν προβεί στα απαραίτητα διαβήματα προκειμένου να τονιστεί στην αλβανική κυβέρνηση ότι τέτοια γεγονότα, που απροκάλυπτα παραβιάζουν την ανάγκη σεβασμού των ατομικών και μειονοτικών δικαιωμάτων, έχουν ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο για την πορεία της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας.
· Τρίτον, εάν το απαράδεκτο αυτό γεγονός θα καταγραφεί με τη δέουσα βαρύτητα στην επικείμενη Έκθεση Προόδου της Ε.Ε. για την Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...