Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Σύμμαχος ο Μπλούμπεργκ στην ανέγερση του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη


Τη στήριξη του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ απέκτησε η ελληνική κοινότητα της περιοχής, αναφορικά με τις προσπάθειες που κάνει για την ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, η οποία είχε καταστραφεί κατά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Μετά τον πρώην κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης Τζορτζ Πατάκη και άλλων πολιτικών παραγόντων, και ο σημερινός δήμαρχος της πόλης εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην ανέγερση του ναού, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής. Ο Μπλούμπεργκ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη συνεργασία του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο επισημαίνοντας ότι η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή και η Λιμενική Αρχή, που έχει την ευθύνη για την ανοικοδόμηση στο «Σημείο Μηδέν», φάνηκε πως είχαν φτάσει το 2008 κοντά στους όρους για το χτίσιμο του ναού, αλλά οι συζητήσεις δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, γιατί δεν επιτεύχθηκε τελική συμφωνία για την έκταση που θα καταλαμβάνει ο ναός, αλλά και την τοποθεσία όπου θα ανεγερθεί.

Την ίδια στιγμή, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της ομογένειας «Εθνικός Κήρυξ» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για προσφυγή της Αρχιεπισκοπής στη Δικαιοσύνη προκειμένου να κατοχυρώσει το αναφαίρετο δικαίωμα ανοικοδόμησης της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, εντείνοντας έτσι τις πιέσεις προς τη Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και Νέας Υερσέης για την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Ο ιερός ναός βρισκόταν επί της οδού Λίμπερτι, ακριβώς απέναντι από τον νότιο πύργο και καταστράφηκε ολοσχερώς την ημέρα των επιθέσεων, όταν κατέρρευσαν οι δίδυμοι πύργοι. Ηταν μάλιστα το μοναδικό κτίριο που καταστράφηκε από την επίθεση και δεν ανήκε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...