Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Δεν έχουν τέλος οι αλβανικές προκλήσεις στην Χιμάρα

Με πυροβολισμούς δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού...
Οι προκλήσεις εναντίον του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού συνεχίζονται στη Χιμάρα.
 
 Μερικές ημέρες μετά τη δολοφονία του Χιμαριώτη Αριστοτέλη Γκούμα, πυροβολήθηκε η καφετέρια του Παντελή Κοκαβέση, ο οποίος πρωταγωνιστεί στις ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
 
Όπως λένε πολλοί, το γεγονός ερμηνεύεται ως απόπειρα εκφοβισμού, ώστε να μη δοθεί συνέχεια στη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα.
 
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι πυροβολισμοί το προηγούμενο έξω από το σπίτι του αδικοχαμένου. Τα κρίσιμα διλήμματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Αλβανίας, αναδεικνύονται με όλη την οξύτητά τους τις τελευταίες ημέρες.
 
Η συνεχιζόμενη εγκατάλειψη των περιοχών της μειονότητας, η έλλειψη υποδομών, το περιουσιακό, το εκπαιδευτικό και η επιθετική και αφομοιωτική τακτική των Τιράνων, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον για την ελληνική μειονότητα.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ...
Έστω και την ύστατη ώρα, οι Βορειοηπειρώτες, λένε κάποιοι, πρέπει να καταλάβουν ότι συσπειρωμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις διαφορετικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.Αλλά και η Αθήνα επί τέλους χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την δυνατότητα που προσφέρει η διακαής επιθυμία των Τιράνων για προσέγγιση με την Ε.Ε., ώστε να απαιτήσει και να επιβάλλει τον σεβασμό των δικαιωμάτων του Ελληνισμού στην Αλβανία.
 
Μόνον έτσι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας, που θα επιτρέψουν στους ομοεθνείς που ζουν σήμερα στην Ελλάδα να επιστρέψουν στις εστίες τους και να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής, εξαλείφοντας μια μόνιμη εστία τριβής στις Ελληνο-αλβανικές σχέσεις, η οποία δεν ξεπερνιέται με τους σημερινούς στρουθοκαμηλισμούς.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...