Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Μελωδίες της Ρεμπούτσικα στην Θεολογική Σχολή Χάλκης


Σε έναν χώρο ιδιαίτερης σημασίας θα βρεθεί η Ευανθία Ρεμπούτσικα, μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες συνθέτριες.
Έπειτα από 30 χρόνια απομόνωσης, η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, φυτώριο επιστημόνων, κληρικών και πνευματικών ανθρώπων από κάθε σημείο της γης, ανοίγει ξανά τις πύλες της σε πολιτιστικά δρώμενα με την έκθεση «Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη» στις 29 Αυγούστου, σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας εποχής.
Την ιστορική αυτή στιγμή, μία Ελληνίδα μουσικός και δύο Τούρκοι ερμηνευτές θα βρεθούν μαζί στη σκηνή, αποδεικνύοντας ότι η Τέχνη ενώνει τους λαούς και ανυψώνει το πνεύμα.
Στον προαύλιο χώρο των Κήπων της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, θα ξεδιπλωθούν οι ονειρικές μελωδίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα σε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα με τη συμμετοχή δύο σπουδαίων Τούρκων καλλιτεχνών, του Cihan Okan και της Dilek Koç
Η Ελληνίδα δημιουργός συνεργάστηκε με τον Cihan Okan στο σάουντρακ της ταινίας «Babam ve Oglum» ενώ με τη Dilek Koç στη μουσική της «Πολίτικης Κουζίνας».
Η πρόσβαση στο νησί της Χάλκης γίνεται με καραβάκια από την Κωνσταντινούπολη και η μετακίνηση στη Σχολή πραγματοποιείται με τις κλασικές άμαξες που βρίσκονται στο Πριγκηπονήσι.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και αναμένεται να δώσει το «παρών» στη βραδιά και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Πληροφορίες: Θεολογική Σχολή Χάλκης, 18 Σεπτεμβρίου, είσοδος ελεύθερη. Πληρηφορίες για την Σχολή στο http://www.ec-patr.org/mones/chalki/greek.htm .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...