Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ομογενής δολοφόνησε 3 γυναίκες στην Αυστραλία


Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας αποφάσισε,  να παραπέμψει εκ νέου σε δίκη τον ισοβίτη Πίτερ Ντούπας, αναφορικά με την υπόθεση του φόνου της Μερσίνας Χαλβατζή.
Καταδικασμένος τρις σε ισόβια για τη δολοφονία τριών γυναικών, ο ισοβίτης Πίτερ Ντούπας, είχε κάνει έφεση, ως γνωστό, να απαλλαγεί από την κατηγορία της δολοφονίας της Μερσίνας Χαλβατζή. Η υπεράσπιση, μεταξύ άλλων, είχε φέρει ως αίτιο της καταδίκης του το γεγονός ότι είχε γίνει γνωστό στους 12 ενόρκους το παρελθόν του και τα μίντια τον είχαν καταδικάσει προκαταβολικά.
Η δικαστής Μπελ, εντούτοις, είπε ότι μια τέτοια πρακτική δεν είναι ασυνήθιστη.
Ανακούφιση ήταν το αίσθημα της οικογένειας Χαλβατζή, μετά την απόφαση, να δικαστεί εκ νέου ο Ντούπας. Μόνο, όμως, επειδή επρόκειτο μεταξύ δύο κακών, όπως θα πει ο Γιώργος Χαλβατζής.
«Το να απαλλαγεί από την κατηγορία, όπως ζητούσε, ήταν φοβερό. Επώδυνο όμως είναι και το γεγονός ότι ξεκινά από την αρχή το μαρτύριο της εκδίκασης της υπόθεσης με όλα τα τραγικά συνεπακόλουθα. Ο πόνος δεν έχει σβήσει. Οι πληγές είναι ακόμη ανοιχτές. Θα πρέπει όμως να αποδοθεί δικαιοσύνη για το αδικοχαμένο παιδί μας. Αν πρέπει να το πιούμε ξανά το πικρό ποτήρι, θα το πιούμε. Είναι προτιμότερο από το να μην τιμωρηθεί ο ένοχος». Στη φωτό το σπίτι της ομογενούς που έγινε ο φόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...