Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Η ομογενής «γατούλα» που «κατέκτησε» με το ταλέντο της Ασία και Αυστραλία


Για τρία χρόνια τώρα, η ομογενής ηθοποιός Μονίκ Πίτσικα, ενσαρκώνει τον ρόλο της Μπομπαλουρίνας, μίας παιχνιδιάρας γατούλας, στο παγκοσμίως διάσημο μιούζικαλ «Γάτες» σε μουσική Άντριου Λόιντ Βέμπερ και στίχους Τ.Σ. Έλιοτ.
 Σε όποια σκηνή της Ασίας και αν εμφανίστηκε η Μονίκ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές για το ταλέντο της. Η «κόκκινη βασίλισσα», όπως αποκαλείται παγκοσμίως η Μπομπαλουρίνα, είναι ένας από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του μιούζικαλ και η ομογενής ηθοποιός κατάφερε σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κριτικές να τον οδηγήσει σε άλλα επίπεδα. «Αυτοσχεδιάζω κάθε εβδομάδα» ομολογεί.
 Εδώ και ένα μήνα οι «Γάτες» ήρθαν και στην Αυστραλία και από τις 6 Μαρτίου η ομογενής ηθοποιός, χορεύει και τραγουδά μπροστά σε «δικούς της ανθρώπους» όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί το κοινό της Μελβούρνης και το απολαμβάνει όσο τίποτε άλλο, όπως μας λέει.
Η Μονίκ Πίτσικα είναι Καστελοριζιανής καταγωγής και η οικογένειά της ιστορική. Ο προπάππους της  μετανάστευσε στην Δυτική Αυστραλία το 1917 και ήταν ο πρώτος Έλληνας που δέθηκε με τα δεσμά του γάμου στην δυτική πολιτεία. Παρά το γεγονός ότι η Μονίκ και οι δύο αδερφές της γεννήθηκαν στην Μελβούρνη και οι γονείς της ζουν μόνιμα επίσης εδώ, το υπόλοιπο σόι Πίτσικα ζει στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας. Αυτή φροντίζει, όταν μπορεί, τις γιορτές του Πάσχα να βρίσκεται κοντά στον παππού και την γιαγιά γιατί αγαπά τις παραδόσεις του Πάσχα.
Κανένας από την οικογένειά της δεν ασχολείται ή ασχολήθηκε στο παρελθόν με την ηθοποιία, το χορό και το τραγούδι. Όπως η ίδια γελώντας παρατηρεί είναι η μόνη που ξεχώρισε και δεν μετανιώνει ούτε στιγμή γι’ αυτό. Οι μέχρι τώρα κριτικές για την σκηνική της παρουσία  επιβεβαιώνουν ότι το ταλέντο της Μονίκ δεν ενδέχεται αμφισβητήσεων. Ονειρεύεται να κατακτήσει το Μπρόντγουεϊ και πιστεύει ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια το όνειρό της θα γίνει πραγματικότητα. Έχει κάθε λόγο να το ελπίζει. Ας μην ξεχνάμε ότι ήδη με το ταλέντο της «κατέκτησε» την Ασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...