Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Ελληνας σε σπείρα με κυνομαχίες

Περισσότερα από 350 σκυλιά -στην πλειοψηφία τους pit bull- έδιναν καθημερινά μάχη για την επιβίωσή τους σε αυτοσχέδιες αρένες που είχαν στήσει οι κάτοχοί τους για να θησαυρίζουν από τις αιματηρές μονομαχίες τους! Αν έχαναν, τα εκτελούσαν εν ψυχρώ ή τα παρατούσαν να πεθάνουν από τα βαριά τους τραύματα! Μεταξύ των τριάντα διοργανωτών κυνομαχιών που συνελήφθησαν στη μεγαλύτερη αμερικανική ομοσπονδιακή επιχείρηση των τελευταίων ετών καταδικάστηκε και ένας 50χρονος Ελληνας!

Επί έναν ολόκληρο χρόνο, οι ομοσπονδιακές αρχές, υπό την εποπτεία του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Γεωργίας και του εισαγγελέα Michael Reap, σε συνεργασία με τις πολιτειακές και τοπικές αρχές του Μισούρι, του Τέξας, τους Ιλινόις, της Αϊοβα και της Οκλαχόμα, ερευνούσαν τις καταγγελίες που έκανε η οργάνωση «Ανθρωπιστική Εταιρεία». Προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα μέρη στα οποία φυλάσσονταν και εκπαιδεύονταν τα άτυχα ζώα, ώστε να γίνουν αιμοβόρα!

Οταν όλα ήταν έτοιμα, εκατοντάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες ξεχύθηκαν ταυτόχρονα στα σημεία-στόχους και συνέλαβαν συνολικά τριάντα άνδρες που έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο απάνθρωπο «παιχνίδι»... Ηταν αυτοί που έστηναν τις αρένες, διαιτήτευαν τις μέχρι θανάτου μάχες των σκυλιών κρατώντας χρόνο και στοιχημάτιζαν μεγάλα ποσά για την έκβασή τους, χωρίς να υπολογίζουν τον πόνο που προκαλούσαν!

Ο 50χρονος Τέντι Κυριακίδης από το Λίσμπουργκ του Μισούρι ή «Τέντι Μπόγκαρντ», όπως του άρεσε να τον αποκαλούν, ήταν ένας από τους πέντε κορυφαίους διοργανωτές κυνομαχιών. Δημιουργούσε pit bull-φονιάδες σε αυτοσχέδια «εκπαιδευτήρια» με χαρακτηριστικές επωνυμίες, όπως «Σκληρό αντίο» και «Κανίβαλος»! Μόνο εκεί, 150 ζώα περνούσαν σκληρή εκπαίδευση και εθίζονταν στη χρήση φαρμάκων από πολύ μικρά, ώστε να γίνονται άγρια και αιμοβόρα... Οταν οι «εκπαιδευτές» έκριναν ότι είναι έτοιμα, τα έριχναν στη μάχη μέχρι θανάτου ελπίζοντας ότι θα τους αποφέρουν μεγάλα κέρδη!

Ερέθιζαν με κάθε δυνατό βασανιστήριο τα ήδη εξαγριωμένα σκυλιά, ώστε να μη δείχνουν έλεος στον αντίπαλο και τα άφηναν να κομματιάσουν το ένα το άλλο! Οποιο έχανε στη μονομαχία, το ξεφορτώνονταν χωρίς τύψεις αφού δεν είχε ικανοποιήσει τις προσδοκίες τους! Δεν του προσέφεραν την παραμικρή ιατρική βοήθεια, έστω και αν υπήρχε ελπίδα να επιζήσει από τα τραύματά του. Στην καλύτερη περίπτωση το εγκατέλειπαν αβοήθητο να πεθάνει από αιμορραγία. Στη χειρότερη, το σκότωναν εν ψυχρώ με ηλεκτροπληξία!

Οι διοργανωτές του αποτρόπαιου «αθλήματος» ήταν τόσο απάνθρωποι που δεν συγχωρούσαν την αποτυχία στα ζώα τους, ακόμη και αν δεν τραυματίζονταν σοβαρά. Ενας από αυτούς δεν δίστασε να εκτελέσει δύο σκυλιά πυροβολώντας τα στο κεφάλι, επειδή τον... απογοήτευσαν, και ακολούθως να τα θάψει μέσα σε πλαστικές σακούλες πίσω από ένα γκαράζ όπου γίνονταν οι κυνομαχίες!

Περίπου 500 pit bull κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και χρειάστηκε να γίνει ευθανασία σε 180 από αυτά λόγω των βαρύτατων τραυμάτων τους! Τα υπόλοιπα ανέλαβε να τα περιθάλψει η οργάνωση «Ανθρωπιστική Εταιρεία». Αν και αντιμετώπιζε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ο Τέντι Κυριακίδης γλίτωσε με φυλάκιση 18 μηνών και πρόστιμο 2.000 δολαρίων, ενώ η ανώτερη ποινή που μπορούσε να του επιβληθεί είναι πενταετής φυλάκιση και πρόστιμο 250 χιλιάδων δολαρίων!


ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...