Τρίτη 27 Απριλίου 2010


Πέρασαν 25 χρόνια μετά την πρώτη του διεθνή περιοδεία για να ταξιδέψει ο Γιώργος Νταλάρας την ελληνική μουσική εκτός συνόρων.

Το «Encore Tour», όπως τιτλοφορείται το μουσικό ταξίδι του μεγαλύτερου Ελληνα τραγουδιστή, ιδιαίτερα δημοφιλή στους ομογενείς και στους ξένους στο εξωτερικό, το οποίο έρχεται ένα τέταρτο του αιώνα μετά την τελευταία του περιοδεία που είχε θεματική το ρεμπέτικο, θα συμπεριλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τραγουδιστή του έρωτα και της ζωής από την αρχή της καριέρας του έως την πρόσφατη δισκογραφία του που φέρει τον τίτλο «Γι’ αυτό υπάρχουνε οι φίλοι».

Συνταξιδιώτες του Γιώργου Νταλάρα σε αυτό το ταξίδι θα είναι ο εκρηκτικός Μιχάλης Τζουγανάκης και η εξαιρετική τραγουδίστρια Δέσποινα Ολυμπίου, με τους οποίους έχει συνεργαστεί με επιτυχία στο εξωτερικό, αλλά και μια ομάδα σαράντα περίπου ατόμων, μουσικών, τεχνικών, με παραγωγό και agent τον Βρετανό Tim Dowdall, γνωστό από τις μεγάλες συναυλίες καλλιτεχνών διεθνούς φήμης, με επόμενη στην Ελλάδα τη συναυλία των U2.

Οι ενορχηστρώσεις είναι του Γιώργου Νταλάρα με την επιμέλεια του Γιώργου Παπαχριστούδη.

Η ομάδα περιλαμβάνει έντεκα σολίστες μουσικούς που «ντύνουν» τα τραγούδια με τη δεξιοτεχνία και το μεράκι τους. Είναι οι Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρες), Δημήτρης Κωστόπουλος (πλήκτρα), Ντάσσο Κούρτη (ακορντεόν), Αποστόλης Βαγγελάκης (πνευστά), Ανδρέας Παπάς και Πέτρος Κούρτης (κρουστά), Γιώργος Σκορδαλός (λύρα). Μπουζούκι παίζουν ο Γιώργος Κοντογιάννης και ο Νίκος Μέρμηγκας.

Ο σχεδιασμός του ήχου είναι του Βαγγέλη Κουλούρη σε συνεργασία με τον Αντώνη Ζαχόπουλο και οι φωτισμοί είναι του Γιάννη Μανιατάκου. Την ηχητική και φωτιστική κάλυψη έχει κάνει ο Κώστας Κωνσταντινόπουλος.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του Γιώργου Νταλάρα στις αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης έχει ως εξής: Βουκουρέστι Arena (2 Μαΐου), Μόναχο Cirkus Krone (4 Μαΐου), Βιέννη Konzerthaus (5 Μαΐου), Στουτγάρδη Liederhalle (7 Μαΐου), Φρανκφούρτη Jahrhunderthalle, (8 Μαΐου), Βρυξέλες Palais de Beaux-Arts (10 Μαΐου), Αμστερνταμ Heineken Music Hall (11 Μαΐου), Ντίσελντορφ Philipshalle (13 Μαΐου), Ζυρίχη Kongresshaus (15 Μαΐου), Λονδίνο Royal Drury Lane (16 Μαΐου), Ουψάλα Konsert & Kongress (21 Μαΐου) και Ελσίνκι Finlandia Hall (23 Μαΐου).   ΣΜ.ΜΙΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...