Κυριακή 25 Απριλίου 2010

«Μάχη στην Γη του Μινώταυρου»


Έκθεση ζωγραφικής με έργα του Αυστραλού φιλέλληνα ζωγράφου, Michael Winters, παρουσιάζεται σε αίθουσα του Belconnen Arts Centre στην Καμπέρα. Η έκθεση φέρει τον τίτλο «Μάχη στη Γη του Μινώταυρου» και συμπεριλαμβάνει πίνακες που ο Winters δημιούργησε κατά την 18μηνη διαμονή του στην Κρήτη και έχει επίσης παρουσιαστεί και στην Κρήτη.
Τα έργα του κ. Winters κινούνται στην σφαίρα της ιστορικής αλήθειας και της μυθολογικής παράδοσης της Κρήτης, ενώ παράλληλα αποτελούν προσωπική δήλωση του Αυστραλού καλλιτέχνη όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο βίωσε την πολιτιστική ταυτότητα και κληρονομιά των Κρητικών.
Μέσα από αυτή του την δουλειά, ο Winters επιδιώκει να καταγράψει την εμπειρία των ANZACs κατά την διάρκεια της Μάχης της Κρήτης την οποία αποτυπώνει σε πίνακες, λινοτυπικές παραστάσεις και τοιχογραφίες.
Την έκθεση εγκαινίασε το Σάββατο ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Αλέξιος Χριστόπουλος.
Ο Michael Winters θεωρείται από τους πλέον αξιόλογους ζωγράφους της Αυστραλίας και βραβεύτηκε τρεις φορές με το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο Archibald. Έχει συνδέσει άρρηκτα για χρόνια τώρα το όνομά του, αλλά και την καλλιτεχνική του έκφραση με την Ελλάδα και λέει πως η ελληνική ιστορία, μυθολογία, ο ελληνικός τρόπος ζωής και το τοπίο ήταν και παραμένουν πάντα πηγή έμπνευσής του.
Ο κ. Winters έχει εκθέσει στην Αυστραλία, αλλά και στην Ελλάδα και, συγκεκριμένα, στην Αθήνα, τη Λέρο, τη Ρόδο και τα Χανιά.
Η έκθεσή του θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό έως την Κυριακή, 2 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Belconnen Arts Centre στη διεύθυνση
info@belconnenartscentre.com.au

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...